Kinderboekenweektip: Waar is Ludwig? – Floor Rieder

waar-is-ludwig

Ludwig mijn kat is weer eens verdwenen.
Zodra hij de kans krijgt, neemt-ie de benen.

Korte inhoud
“Oma is haar kat weer eens kwijt. Misschien zit Ludwig bij de buren? Of bij de buren van de buren? Al zoekend gaat oma alle huizen in haar straatje langs. Hier en daar maakt ze een praatje en soms blijft ze iets langer hangen dan haar bedoeling is. En Ludwig? Die heeft zo zijn eigen favoriete adresjes in de straat en kent de meeste buren misschien nog wel beter dan oma!”

Hij bedelt om eten met z’n kop schattig schuin.
En legt dan als dank een drol in je tuin.

Auteur & illustrator
“Floor Rieder (Uitgeverij Gottmer) is een Nederlandse illustrator die in 2014 debuteerde met illustraties bij Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten. Zij won er de Gouden Penseel voor. Daarnaast verzorgde zij de illustraties voor Het wonder van jou en je biljoenen bewoners (ook van Jan Paul Schutten) en voor de heruitgave van Alice in Wonderland van Lewis Carroll.
Met haar illustraties en omslagen werd zij de afgelopen jaren meerdere malen genomineerd voor verschillende prijzen in binnen- en buitenland. Momenteel werkt ze aan een prentenboek met Daan Remmerts de Vries.”
www.Kinderboekenweek.nl

Mijn mening
Ieder jaar tijdens de Kinderboekenweek verschijnt er niet alleen het Kinderboekenweekgeschenk, maar ook het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Dit jaar heeft Floor Rieder het Prentenboek verzorgd. En hoe!

Dit boek is geen gewoon boek, maar een heel bijzonder boek: een leporello. Het is een straat met huizen, in zigzagvorm gevouwen, zodat je als je het helemaal uitvouwt een hele straat hebt om neer te zetten.
Aan de voorkant van de huizen is oma op zoek naar haar kat Ludwig, aan de achterkant van de huizen, waar je de binnenkanten ziet, zie je wat Ludwig in al die huizen uitspookt.

Wat een briljant prentenboek! Op rijm, dus leest heerlijk. Met humor, want wat een lekker stout beest is Ludwig. En met de prachtige kunstzinnige illustraties van kunstenares Floor Rieder. Je kunt blijven kijken! Dat is dan ook wat zoonlief (5) deed, nadat hij eerst schrok omdat hij dacht dat hij het boek kapot gemaakt had en toen een diepe zucht slaakte en zei: “oh, ik heb hem niet kapotgemaakt!”, hoorde ik hem de hele tijd mompelen “Ludwig (of eigenlijk klonk het meer als “Lucy”) waar ben je?” en dan overal roepen: “daar ben je!”. Hij was een hele tijd zoet en vond het een héél mooi boek.

Dit prentenboek is eigenlijk geen boek, maar een kunstwerk!
En ik houd hem lekker zelf! 😉

[bol_product_links block_id=”bol_57fa88563ca21_selected-products” products=”9200000064076460″ name=”Ludwig” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.