Kinderboekenweektip: Mijn oma is een ooievaar

mijn-oma-is-een-ooievaar
Korte inhoud
“Mijn oma is een ooievaar,
mijn opa is een krokodil,
mijn vader is een krokovaar
en dat is nog maar het begin…

Auteur & illustrator
“Alice Hoogstad (1957) illustreert al jaren kinderboeken. Ze tekent ook voor Sesamstraat, maar werkt het allerliefst aan haar eigen prentenboeken.
Voor Lemniscaat maakte ze met Elle van Lieshout en Erik van Os En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs?. Monsterboek, bekroond met een Zilveren Penseel, was haar eerste eigen werk bij Lemniscaat. Alice Hoogstad woont in Amsterdam.”

Mijn mening
Dit megagrote kartonboek is één van de kerntitels, voor groep 1 & 2, van de Kinderboekenweek van dit jaar.
Door zijn formaat en de heerlijke frisse kleuren valt het boek meteen op. De titel en de eerste bladzijde geven nog niet veel weg: “Mijn oma is een ooievaar”. Ja, dat het over familie zal gaan…

De tweede bladzijde is al iets verrassender: “Mijn opa is een krokodil”, want zeg nou zelf: een ooievaar en een krokodil die verwacht je niet bij elkaar, toch?

Maar dan komt de derde pagina: “Mijn papa is een krokovaar” en dan begint het steeds vreemder en verrassender te worden! Ook de opa en oma van mama’s kant zijn een bijzonder koppel en de kinderen die daaruit voorkomen dus al helemaal!
En het bijzonderste van allemaal is het kleinkind, die is familie van allemaal!

Ik ben weg van dit leuke boek en heb er al samen met zoonlief hartelijk om gelachen. Een mooie manier om te laten zien dat je van al je familieleden een beetje in je hebt zitten, maar dat iedereen ook zijn unieke zelf is.

Wat een onwijs fantasierijk, kleurrijk en vrolijk prentenboek is dit!

Mijn oma is een ooievaar
ISBN 9789047707912 – Uitgeverij: Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: augustus 2016

One thought on “Kinderboekenweektip: Mijn oma is een ooievaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.