De wijsheid achter emotie en gevoel – Wendy van Mieghem

De wijsheid achter emotie en gevoel

Wanneer je in de knoop dreigt te raken of vastzit, is het goed om te weten dat emoties, gevoelens en pijn niet alleen maar een last zijn. Ze bieden je namelijk ook kracht, inzicht en wijsheid, zodra je ze laat ademen.

Korte inhoud
“Hoe word je je bewuster van wie je bent en wat je nodig hebt? Je dagelijks leven zit vol informatie en spiegels om daarachter te komen. Het leren toelaten en begrijpen van je emoties en gevoelens leidt tot innerlijke groei en positieve levensvervulling. Toch ben je geneigd ervoor weg te lopen of je ertegen te verzetten.

Het boek ‘De wijsheid achter emotie en gevoel – Je dagelijks leven als spiegel‘ neemt je mee naar de wijsheid die achter al je emoties en gevoelens te ontdekken is. Niet alleen door heldere theoretische uitleg, maar vooral ook door praktische voorbeelden, ervaringsverhalen en tips.

De auteur deelt zowel haar professionele deskundigheid als haar eigen levensverhaal met de lezer. Haar geloof in de kracht van openheid, verbinding en vertrouwen is daardoor voelbaar en overtuigend. De reflectievragen die ze de lezer na elk hoofdstuk meegeeft, helpen de zoektocht naar de wijsheid achter emotie en gevoel succesvol te voltooien.”

Kwetsbaarheid is de bron van innerlijke kracht.
Elke keer opnieuw je angst in het huidige moment aangaan en er daardoor op en gegeven moment doorheen komen en overwinnen, maakt je sterker.

Auteur
“Mijn naam is Wendy van Mieghem. Ik ben psycholoog, socioloog en in het bezit van het Europees Certificaat Psychotherapie. Vanuit mijn bedrijf Bewust Leven Opleiding & Training werk ik als supervisor, schrijver en trainer. Ik kan je helpen om de spiegel van je dagelijks leven te verstaan.”

Mijn mening
Wendy vroeg mij of ik voor verschijnen haar boek al wilde lezen; het verschijnt namelijk pas 1 oktober! Aangezien ik me de laatste tijd heel erg verdiep in het je krachtige zelf zijn en je angsten overwinnen, leek me dit boek erg interessant en verwachte ik veel (h)erkenning.

Eenmaal begonnen met lezen werd al snel duidelijk dat Wendy van Mieghem een fijn toegankelijk boek geschreven heeft. Er wordt veel uitgelegd, er worden veel voorbeeldsituaties geschetst en er worden tips gegeven. Daarnaast is er voor de lezers ook nog een gratis online minicursus.
Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal reflectievragen, zodat je niet alleen de info tot je neemt maar het ook nog kunt toepassen. Schaf dus tegelijk met dit boek een mooi notitieboekje aan, dan kun je aan de slag met het weer in contact komen met jezelf en je gevoelens!

De lay-out van het boek is lekker fris, er staan leuke illustraties in en het geheel is overzichtelijk. Het boek is opgesplitst in meerdere thema’s – behoeften en verlangens, emotie en gevoel, natuurlijk herstel, inspiratie, afwijzing, eenzaamheid, etc. – dus je kunt zelf zien of een hoofdstuk je aanspreekt of niet.

Ik vond het een erg fijn boek om te lezen, ik vond er inderdaad veel in terug wat ik zelf kan toepassen of wat ik herkende. Ik kan dit boek zeker aanraden als je meer inzicht wil krijgen in je emoties en gevoelens en graag wil weten wat je allemaal kunt doen om alles in balans te brengen.

De wijsheid achter emotie en gevoel
ISBN 9789492293015 – Uitgever: eigen beheer – 304 pagina’s – Verschijnt: 1 oktober 2016

One thought on “De wijsheid achter emotie en gevoel – Wendy van Mieghem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.