Het verraad van Julia – Brenda Meuleman

Het verraad van Julia

Mijn eigen betrokkenheid is onmiskenbaar. Ik heb schuld. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Korte inhoud
“De intelligente Griekse slavin Aigle is de lerares van Julia, dochter van keizer Augustus. Tussen Aigle en Julia groeit een vriendschap, al is deze niet gelijkwaardig. Langzaam maar zeker ontstaan barsten in hun verstandhouding. Dan gebeurt het ondenkbare: Julia wordt door haar vader verbannen naar een eiland. Aigle wordt verteerd door schuldgevoel. Had zij dit kunnen voorkomen? Ze besluit te vechten voor datgene waarin ze gelooft.

Het verraad van Julia is een levendige historische roman over herkenbare thema’s in oude tijden: liefde, vriendschap en verraad.”

Onze meningen en interesses bleken vaak dezelfde. Maar tegen het einde van die betrekkelijk kalme periode gebeurde er iets wat de verhoudingen op scherp stelde.

Auteur
“Brenda Meuleman (1972) studeerde bedrijfscommunicatie en kunstgeschiedenis waarbij ze zich toelegde op de klassieke oudheid. Ze verdeelt haar tijd tussen het schrijven en haar werk in de kunst- en antiekhandel. Het verraad van Julia is haar debuut.”

Mijn mening
Oh wat houd ik toch van de Historische romans van Ambo Anthos! Stuk voor stuk pareltjes! Ook Het verraad van Julia is weer een heerlijk historisch verhaal.

Je wordt door Brenda Meuleman meegenomen naar de Romeinse tijd en beleeft daar met Griekse slavin Aigle haar strijd voor vrijheid. Zij heeft een verlangen naar letterlijke vrijheid, die een slavin zelden krijgt van haar meester(es), maar haar vriendin Julia, de dochter van de keizer, heeft ook dat verlangen. Alleen bij haar gaat het om bevrijding van het regime van haar vader, vrijheid van eigen mening. Na een jarenlange vriendschap, voor zover mogelijk tussen slavin en meesteres, komen ze op een gegeven moment tegenover elkaar te staan…

Je wordt echt gegrepen door dit mooie verhaal en waant je écht in dat verre verleden. Als een auteur dat voor elkaar krijgt is een historisch verhaal wat mij betreft geslaagd. Ik wil alles voelen, ruiken en meebeleven alsof ik erbij ben. Dat heeft Brenda Meuleman met dit debuut voor elkaar gekregen!

Het verraad van Julia is een indrukwekkend en levensecht verhaal waar ik enorm van genoten heb. Een dikke aanrader voor liefhebbers van geschiedenis en mooie verhalen.

Het verraad van Julia
ISBN 9789026334092 – Uitgever: Ambo Anthos – 230 pagina’s – Verschenen: augustus 2016

3 thoughts on “Het verraad van Julia – Brenda Meuleman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.