Fashion Academy: Flamenco meets flowerpower – Simone Arts

Fashion Academy 1

De Fashion Academy: Mode is een Must

Korte inhoud
“Mode is een must!

Tenminste… wél als je op de Fashion Academy zit. Hier draait alles om mode, beauty en style. Wie eenmaal is toegelaten, wacht een spannende tijd. Want je woont op school en mag elk semester een echte modeshow organiseren.
Maar…  school = school! Dus denk ook aan:
#Huiswerk (veel)
#Regels (streng)
#Schooluniform (saai)
#Geheime Opdracht (wie o wie krijgt hem?)

Maak kennis met Jewel en Falk, de hoofdrolspelers in dit semester. Het thema is flamenco & flowerpower. Dat betekent een Fashion Academy in zonnige Spaanse sferen, olé!
Jewel heeft een eigen vlog: FashionJewelzzz. Ze heeft 50.000 volgers maar kan nog geen knoop aan haar uniformjasje zetten. Zal ze door de mand vallen of heeft een beroemd stijlicoon deze skills helemaal niet nodig?
Falk droomt ervan om een beroemd kledingontwerper te worden. Maar het is de vraag of zijn ouders deze chique school wel kunnen betalen…”

Ieder seizoen krijgt één leerling een geheime opdracht.

Auteur & illustrator
“De boeken worden geschreven door Simone Arts: “De FA is een vleugje “old school” kostschool in een modieus jasje. Favoriete thema’s als persoonlijke ontwikkeling, vriendschap en LOL kan ik erin kwijt. Maar ook duurzaamheid. Gezondheid. En fashion, fashion, fashion … I love it!”

De vormgeving is van Tante Beun: “Wat een superleuk project is dit! Laat ik nou mbo mode & kleding en de kunstacademie hebben gedaan. Dus ik weet wel wat leuke details in te brengen. Als illustrator met een grafische achtergrond ga ik dan ook helemaal los.””

Mijn mening
Ik werd aangetrokken door de speelse roze/zwarte cover van dit boek, veelbelovend! En ook de korte inhoud maakte me erg benieuwd. Een soort kostschool, maar dan om alles over mode te leren, dat moet wel leuk zijn!

De leerkrachten op de Fashion Academy zijn allemaal bijzonder; het schoolhoofd is een beroemde modeontwerpster, meester Musch zit vaak te dommelen in de klas en juffrouw Tuitel luistert niet goed naar wat Donna Sofia, het schoolhoofd, haar opdraagt.

De hoofdrolspelers in dit eerste deel van vier (vier modeseizoenen) zijn Jewel, een verwend meisje met een succesvol modeblog, en Falk die met een studiebeurs aangenomen wordt op de FA. Jewel heeft geen verstand van kleding maken en ontwerpen, Falk juist wel. Toch weten ze elkaar te vinden en vriendschap te sluiten.

Het verhaal is erg vermakelijk en lief, er zit humor in, vaart en het boek zit vol vrolijke roze/zwart/grijze illustraties. Een aantrekkelijk geheel!
Ik wil zeker de volgende delen lezen, waarin andere leerlingen een hoofdrol spelen. Leuk om ze allemaal beter te leren kennen en verder te kunnen zien dan de eerste indruk.
Een fijne start van een leuke nieuwe reeks meidenboeken!

Fashion Academy 1
ISBN 9789025113346 – Uitgever: Uitgeverij Holland – 144 pagina’s – Verschijnt: 16 augustus 2016 – Deel 1 in de Fashion Academy-serie
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik een kleine vergoeding.

2 thoughts on “Fashion Academy: Flamenco meets flowerpower – Simone Arts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.