Remco leest: De laatste mijl – David Baldacci

De laatste mijl

‘Er is een onverwachte ontwikkeling in uw zaak. Uw executie is afgelast.’
Mars, Melvin zei niets terug.

Korte inhoud
“Nadat hij de afgelopen twintig jaar in de gevangenis heeft gezeten voor de moord op zijn ouders, krijgt Melvin Mars plotseling te horen dat hij vrijgelaten wordt. Volkomen onverwacht heeft iemand een bekentenis afgelegd die hem vrijpleit. Desondanks blijft het onduidelijk wie de werkelijke moordenaar is, want wat als de afgelegde bekentenis vals is? Is Melvin dan toch de eigenlijke dader?

Amos Decker begint net te wennen aan zijn nieuwe baan bij de FBI wanneer hij leest over de zaak-Melvin Mars. Hij raakt gefascineerd door de overeenkomsten die er zijn met de moord op zijn eigen gezin en begint zijn eigen onderzoek. Langzaam maar zeker komt hij dichter bij de afschuwelijke waarheid…”

Bogart keek Decker aan. ‘Ik kreeg net een telefoontje uit D.C. We zijn officieel van deze zaak gehaald.’

Auteur
“David Baldacci is de succesvolle auteur van zesentwintig thrillers, drie romans, één YA-thriller en twee kinderboeken. Baldacci werd geboren in Virginia. Hij studeerde politieke wetenschappen aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde, en rechten aan de University of Virginia. Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C. In 1996 debuteerde hij met Het recht van de macht.
Baldacci’s werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht. Zijn debuut Absolute Power werd in 1997 verfilmd door en met Clint Eastwood. Naast zijn thrillers en romans schreef Baldacci ook enkele kinderboeken over Freddie en zijn Frietvrienden en in 2015 verscheen zijn eerste Fantasythriller: De voltooiing.”

Remco leest
Aangezien ik alle boeken van Baldacci in mijn kast heb staan was dit zeker niet de eerste Baldacci die ik lees. Hij is al jaren een van mijn lievelingsauteurs en ik kijk dan ook iedere keer uit naar nieuw werk van hem.

Deze nieuwe Amos Decker-reeks (dit is het tweede deel) is eerlijk gezegd niet mijn favoriete reeks. Wat niet wil zeggen dat ik het geen goede boeken vind, maar ze missen de harde actie van zijn andere series. Hier is de spanning meer psychologisch.

Hoofdpersoon Amos Decker trekt af en toe conclusies waarvan ik denk dat er een hoop alternatieven mogelijk zijn, maar gelukkig is hij de man met verstand van zaken, en niet ik, want uiteindelijk blijkt hij altijd gelijk te hebben. (Komt mede door zijn bijzondere hersenen)
Ik heb bewondering voor zijn volharding, hij zet door ondanks dat de FBI hem in de steek laat. Hij moet en zal de zaak oplossen.

Dit boek heeft best veel personages, waardoor het me af en toe niet helemaal duidelijk was over wie we het nu hadden. Maar de hoofdlijnen waren duidelijk gelukkig.

Normaal gesproken heb ik een Baldacci binnen een week uit, nu heb ik er iets langer van genoten 😉
Al met al zeker geen slecht boek, maar niet helemaal mijn smaak, ik ben meer van de Baldacci’s met actie en avontuur. Maar: ik ben en blijf fan!

De laatste mijl
ISBN 9789400507166 – Uitgever: A.W. Bruna – 392 pagina’s – Verschenen: mei 2016 – Originele titel: The last mile – Vertaald door: Jolanda te Lindert – Deel 2 in de Amos Decker-reeks
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik een kleine vergoeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.