Aftellen naar de Kinderboekenweek met Clavis! Nog 7 weken…

Oma Boef
Kinderboekenweek 2016: Voor altijd jong!
De Kinderboekenweek die over 7 weken begint, op 5 oktober, staat dit jaar in het thema van opa’s en oma’s. Het motto is “Voor altijd jong!”
Op de website Kinderboekenweek.nl vind je alle informatie over activiteiten tijdens de Kinderboekenweek.
Hier op biebmiepje.nl tellen we samen af naar de Kinderboekenweek, iedere woensdag geef ik een boekentip die past bij het thema van dit jaar. Dit alles in samenwerking met uitgeverij Clavis!

‘Maar oma is zo saai!’ zei Ben. […] Ze waren weer op weg naar het enge huis van zijn oma, waar hij zou overnachten.

Oma Boef David Walliams
“Ben is elf en hij vindt het niet leuk dat zijn ouders hem elke vrijdag naar zijn oma brengen. De oude dame heeft wit haar en een kunstgebit, ze stopt haar gebruikte zakdoek in haar mouw, ze ruikt heel erg naar koolsoep en laat voortdurend windjes, ze wil altijd scrabble spelen en stuurt hem veel te vroeg naar bed …
Maar op een dag ontdekt Ben dat ze, net als heel veel volwassenen, een geheim heeft. Zijn oma is een internationaal gezochte juwelendief!

Luchtig verteld met veel humor en grappige illustraties van Tony Ross. Een aanrader voor kinderen vanaf 8 jaar. Ongetwijfeld dé opstap naar zelf boeken lezen. In een stijl die aanleunt bij die van de Britse successchrijver Roald Dahl.”

Kon zijn saaie, oude oma echt een boef zijn?
Oma boef?

Over het boek
Bens ouders kijken of gaan iedere vrijdagavond naar ballroomdansshows, hij moet dan bij zijn saaie, oude, stinkende oma logeren. Op een dag ontdekt hij juwelen in een koekblik en vervolgens ziet hij oma ’s avonds ergens heengaan, terwijl ze nooit ergens heengaat. Hij achtervolgt haar en komt tot een schokkende ontdekking: ze is een juwelendief! Hij confronteert haar ermee en zij vertelt hem haar verhaal. Ben besluit zijn oma, die ineens niet zo saai meer is, te helpen met één laatste klus: het stelen van de  zwaarbewaakte kroonjuwelen!

Dit verhaal is zó ontzettend grappig! Ik heb heel vaak hardop zitten lachen en heb echt genoten van dit boek. Het verhaal over een saaie oude oma, die als Ben verder kijkt dan zijn neus lang is toch niet zo saai blijkt te zijn, waarna ze dichter bij elkaar komen dan ooit, is een verhaal wat je afsluit met een lach en een traan. Oma vertelt Ben de meest waanzinnige verhalen en samen beleven ze het meest fantastische verhaal ooit.
Een mooi boek over familiebanden en avonturen beleven.

Van dit boek is ook een film verschenen op de BBC, hij is ook weleens uitgezonden op de Nederlandse televisie, dus hopelijk komt hij vaker voorbij. Ik heb in ieder geval niet alleen de boektrailer, maar ook de trailer van de film bijgevoegd, zodat jullie een beetje een idee krijgen bij hoe leuk dit boek is.

Veel kijk- en leesplezier!
-X- Judith

5 thoughts on “Aftellen naar de Kinderboekenweek met Clavis! Nog 7 weken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.