Evert-Jan een poepvlieg met smetvrees – Pépé Smit

Evert-Jan een poepvlieg met smetvrees

Daar komt vader aangevlogen.
‘Verrassing!’ roept hij opgewonden.
‘Volg mij, we gaan uit eten, ik heb
iets heel feestelijks geroken!’
[…]
‘Hoera! Het is…
… poep met appelmoes! Ons lievelingseten!’

Achterflap
“Evert-Jan is een poepvlieg met een probleem: hij houdt niet van vies. Terwijl zijn wilde broertjes en zusje Rob, Bob en Pop vrolijk poep met appelmoes eten, gaat Evert-Jan liever naar de badkamer om zijn haar in een perfecte scheiding te kammen. Het loopt uit de hand als de hele familie in het plantsoen uit eten gaat. Evert-Jan vliegt boos weg en vindt een nieuwe vriend die hem helemaal begrijpt. Alleen al de keurige manier waarop hij dat web heeft geweven! Gelukkig loopt het, dankzij Rob, Bob en Pop, goed af en leert Evert-Jan zijn lesje: voortaan eet hij zonder zeuren zijn poep op.”

‘Néé!’ roept Evert-Jan boos. ‘Dat eet ik niet.
Ik lust geen poep, dat vind ik VIES!’
‘Doe even normaal en eet je poep op,’ zegt
moeder. ‘Gedraag je een beetje, we zijn
wel uit eten ja!’

Auteur & illustrator
“Pépé Smit werd opgeleid aan de Rietveld Academie en het Sandberg Instituut. Naast haar werk als kunstenaar is zij bekend van haar illustraties en geënsceneerde foto’s voor NRC Handelsblad en de Groene Amsterdammer.

Het prentenboek Fred het (heel erg eigenwijze) hert was haar debuut. De humor in haar illustraties krijgt een vorm die kleine kinderen laat lachen en nadenken. Maar ook grote kinderen en volwassenen zullen er veel pret aan beleven.”

Mijn mening
Alleen om de titel al wilde ik dit prentenboek lezen! Dat moet een hilarisch boek zijn voor kinderen. Poep is natuurlijk altijd een grappig onderwerp 😉

Dit prentenboek heeft een hele bijzondere vormgeving. Illustraties worden gecombineerd met foto’s. Daardoor lijkt het net alsof je echt bij iemand in huis kijkt en daar de familie Vlieg bezig ziet.
De illustraties zijn erg grappig en het verhaal is origineel en zeer humoristisch. Alleen die namen! “Rob, Bob, Pop en Evert-Jan”, ik verslikte me er bijna in!

Evert-Jan heeft niet alleen een afwijkende naam, hij is ook anders dan zijn familie. Hij heeft smetvrees, is erg netjes en lust geen poep, terwijl dat voor zijn familie een lekkernij is. Hij maakt een nieuw vriendje, maar of die wel zo vriendelijk is? Het brengt de familie in ieder geval nader tot elkaar!

Evert-Jan een poepvlieg met smetvrees is een prentenboek wat jou en je kleine gegarandeerd aan het lachen brengt!

Evert-Jan een poepvlieg met smetvrees
ISBN 9789076174938 – Uitgever: De Harmonie – 32 pagina’s – Verschenen: maart 2016
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

0 thoughts on “Evert-Jan een poepvlieg met smetvrees – Pépé Smit

  1. Ik zag de foto en dacht meteen: heerlijk boekje, poep-humor doet het natuurlijk altijd goed 😀 Rob, Bob, Pop… En Evert-jan is natuurlijk ook gewoon goed bedacht 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.