De ridder die niet wilde vechten – Helen & Thomas Docherty

De ridder die niet wilde vechten

Leo was een edele ridder, altijd vriendelijk
als hij iets zei, dacht of deed.
De andere ridders vochten liever
terwijl Leo rustig in een boekje
zat te lezen.

Korte inhoud
“Leo is een rustige, vriendelijke ridder
die niets liever doet dan lezen.
Maar mama en papa vinden dat
een ridder af en toe moet vechten.
Daarom sturen ze Leo op pad
om een draak te temmen …”

Leo legde een klein stapeltje
boterhammen klaar.
(En een grote stapel boeken, natuurlijk!)

Auteur & illustrator
“Na Het boekenliefje hebben echtpaar Helen (auteur) en Thomas (illustrator) Docherty opnieuw een prachtboek gemaakt waarin (voor)lezen en humor centraal staan.”

Mijn mening
Het boekenliefje en Abracazebra, de vorige twee prentenboeken van echtpaar Docherty, heb ik allebei al eens meegenomen uit de bieb. De illustraties spraken me meteen aan en de verhalen bleken heel lief en grappig. Natuurlijk wilde ik dit nieuwste prentenboek ook lezen en mijn ervaring met jullie delen!
Net als in Het boekenliefje staat in De ridder die niet wilde vechten voorlezen centraal. Als een prentenboek over boeken en lezen gaat, heeft hij meteen een streepje voor bij mij, want hoe belangrijk is (voor)lezen voor kinderen!

In dit boek moet ridder Leo een draak gaan verslaan van zijn ouders. Hij gaat op pad met een hele lading boeken voor onderweg. Hij komt een griffioen tegen en een trol, gevaarlijke wezens, maar Leo wil helemaal niet met ze vechten, hij leest ze liever voor.
Als hij dan in het verlaten dorpje komt waar de draak moet zijn, treft hij een chaos aan: verbrande bomen, overal drakenpoep en dan de ENORME draak. Ook hem wil Leo wel voorlezen, maar dan moet de draak eerst iets voor hem doen…

De illustraties in De ridder die niet wilde vechten zijn prachtig; ze zijn kleurrijk, vrolijk, lief en grappig. Het verhaal is ook zo lief en heeft ook veel humor en hoofdpersoon Leo vond ik vertederend. Hoe hij alle gevaarlijke wezens weet te “verslaan” met een boek, geweldig!
Ik heb genoten van het voorlezen van dit boek en mijn kleuter kon er maar geen genoeg van krijgen, dat zegt genoeg denk ik 😉

De ridder die niet wilde vechten
ISBN 9789044827729 – Uitgever: Clavis – Verschenen: juni 2016 – Originele titel: The knight who wouldn’t fight – Illustraties: Thomas Docherty

0 thoughts on “De ridder die niet wilde vechten – Helen & Thomas Docherty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.