De Vreselijke Twee & De Vreselijke Twee nog vreselijker

De vreselijke twee

Welkom in Dutjebroek, een schilderachtig dorp te midden van glooiende heuvels en kabbelende beekjes, en overal koeien, heel veel koeien.

Korte inhoud De Vreselijke Twee
“Mick moet naar een nieuwe school in Dutjebroek, een kleine stad waar koeien de belangrijkste industrietak vormen.
Hij is vastberaden om daar zijn reputatie als echte grappenmaker weer op te bouwen, maar hij krijgt concurrentie van Nick, ogenschijnlijk een vreselijke nerd en zijn toegewezen schoolmaatje, die zichzelf ook al als meester-grappenmaker ziet. Al snel raken ze in een ‘grappenoorlog’, waarbij ze over en weer de idiootste grappen uithalen.
Uiteindelijk besluiten ze echter hun krachten te bundelen om de directeur aan te pakken, die geobsedeerd is door zijn eigen gezag en het op Mick gemunt heeft. Samen bereiden Mick en Nick hun allergrootste grap ooit voor… “

Het leek erop dat deze school al een grappenmaker had. Een héél goeie grappenmaker.

De vreselijke twee nog vreselijker

Dit zijn Mick Mulder en Nick Vonk, de enige twee leden van een supergeheime tweepersoonsclub die alleen zij tweeën kennen: de Vreselijke Twee.

Korte inhoud De Vreselijke Twee nog vreselijker
“Toen ze nog alleen opereerden, waren de grappenmakers Mick en Nick al behoorlijk sluw. Maar nu ze hun krachten gebundeld hebben en een team zijn geworden, zijn ze al helemaal vreselijk!
Wanneer hun favoriete mikpunt, directeur Barsman, vervangen wordt door zijn strenge en berekenende vader, voormalig directeur Barsman, worden ze wel heel erg op de proef gesteld.
Ze hadden het niet verwacht, maar wat Mick en Nick er wel niet voor over hebben om hun oude vijand terug te krijgen; ze spannen zelfs samen in practical jokes tegen de huidige directeur. Kunnen ze zichzelf overtreffen?”

Het buitengewone lid van het schoolbestuur was Bertrand Barsman.
Hij stemde voor zijn eigen voorstel.
Boris Barsman was zijn baan kwijt.

Auteurs & illustrator
Mac Barnett is schrijver van veel zeer succesvolle (kinder)boeken, waaronder detectiveserie ‘Brixton Brothers’. Jory John is coauteur van de bestseller All my friends are dead en vele andere boeken. Kevin Cornell is illustrator van vele kinderboeken, waaronder boeken van Mac Barnett.

Mijn mening
Deze twee graphic novels knallen je tegemoet met hun kleurrijke en speelse covers. Ik denk dat het vele jongens (vooral, maar meiden kan zeker ook) zal aanspreken. Net als het onderwerp: twee vrienden die de ene grap na de andere uithalen op school.

Alles in Dutjebroek draait om koeien. Overal zie, hoor en ruik je koeien en op zijn eerste dag op zijn nieuwe school krijgt Mick Mulder een boekje met weetjes over koeien van directeur Barsman. Een goede start heeft hij niet, want Barsman verdenkt hem meteen van een grap: de geparkeerde auto voor de schoolpoort waardoor er niemand naar binnen kan. Mick heeft het niet gedaan, maar als dé grappenmaker op zijn vorige school en met de bedoeling om dat nu weer te zijn, weet hij wel dat hij concurrentie heeft.
Nick Vonk, op het eerste oog een brave nerd, wordt aangewezen als zijn begeleider voor de komende tijd. Al gauw komt Mick erachter dat Nick de grappenmaker op Dutjebroeks College voor Alles en Nog Wat is. Nick wil samenwerken, maar dat ziet Mick niet zitten. Ze raken in een strijd om de titel verwikkeld. Toch eindigen ze als team, samen tegen de nare directeur.

In het tweede boek wordt directeur Barsman opzij gezet door zijn vader, de vorige directeur en een nog naardere man, omdat er een ware grappenepidemie heerst (niemand weet dat Mick en Nick daarachter zitten), de nieuwe directeur accepteert geen enkele grap meer. Als je niet reageert op grappen, bestaan er geen grappen. Mick en Nick moeten wel heel hard hun best doen om een geslaagde grap uit te voeren…

De verhalen zitten vol humor en zien er door de vele grappige illustraties die het verhaal completteren gezellig en vrolijk uit. Ze draaien niet alleen om de vele grappen die de jongens, ware experts, uithalen op school, maar ook om vriendschap sluiten en opnieuw beginnen.
Het eerste deel vond ik wat grappiger dan het tweede. In het tweede zat daarentegen iets meer verhaal.
Ik vond De Vreselijke Twee grappig, maar niet hilarisch. Maar dat kan komen omdat ik niet helemaal de doelgroep ben. Maar: beide boeken lezen vlot weg en hebben een leuke ontknoping!

De Vreselijke Twee
ISBN 9789000343874 – Uitgever: Van Holkema & Warendorf – 160 pagina’s – Verschenen: april 2015 – Originele titel: The Terrible Two – Vertaald door: Merel Leene
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik een kleine vergoeding.

De Vreselijke Twee nog vreselijker
ISBN 9789000345977 – 224 pagina’s – Verschenen: april 2016 – Originele titel: The Terrible Two get worse
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik een kleine vergoeding.

One thought on “De Vreselijke Twee & De Vreselijke Twee nog vreselijker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.