Garage Gust – Leo Timmers, Leespluim mei

Garage Gust

Ja, het wordt een mooie dag.
Gust gaat vrolijk aan de slag.

Korte inhoud
“Gust is een vrolijke doe-het-zelver.
Geen klus is te groot of te moeilijk
voor hem. Gelukkig heeft hij nog
wat spullen staan!”

Daar is Rico (zit niet fijn).
‘Gust, mijn zadel is te klein.’

Auteur & illustrator
“Leo Timmers begon op zijn twaalfde al strips te tekenen. Na zijn studies publiciteit en grafische vormgeving illustreerde hij voor verschillende bladen, maakte omslagen voor jeugdromans en illustreerde prentenboeken. Toen hij naar Brussel verhuisde, begon hij ook met zelf boeken schrijven.
Blij met mij was het eerste prentenboek dat hij ook zelf heeft geschreven. Met succes, want het werd bekroond met een Boekenpluim.
Meneer René was het eerste boek van Leo Timmers bij Querido.”

Gust heeft nog wat spullen staan.
‘Alsjeblieft en graag gedaan.’

Mijn mening
Na lang uitzoeken wat er nou toch aan de hand kon zijn (adres/CB/PostNL) heeft het Leespluim-boek van de maand mei mij dan toch gevonden! Gelukkig maar, want deze had ik echt niet willen missen…

Varken Gust is een lieve, behulpzame doe-het-zelver; voor iedereen die bij hem komt met een probleem heeft hij een innovatieve oplossing. Al zijn klanten gaan tevreden naar huis; met een groter zadel (neushoorn), met een warmere auto (giraf), met een nattere auto (walrus), met een koelere auto (pinguïn) en met een snellere auto (haas). Al zijn spulletjes lijken op aan het einde van de dag, maar gelukkig kan hij voor zichzelf ook nog wat moois maken!

Wat een leuk prentenboek vol humor! Met tekst op rijm, wat heerlijk voorleest, en wat herhaling in de tekst is het een verhaal wat voor kleintjes heel goed te volgen is. En de illustraties zijn heel kleurrijk en erg grappig. Al die bijzondere voertuigen die er voorbijkomen zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht!
Hier in huis is Gust al goed ingeburgerd!

Garage Gust
ISBN 9789045118789 – Uitgever: Querido – 40 pagina’s – Verschenen: oktober 2015
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

3 thoughts on “Garage Gust – Leo Timmers, Leespluim mei

  1. Is het voor een bepaalde leeftijdsgroep bedoeld? Mijn petekind wordt vijf binnenkort en dit lijkt me nog wel iets voor hem. Hij is ook grote fan van Boer Boris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.