Ik ben een kunstenaar & Jij bent een kunstenaar – Marta Altés

Ik ben een kunstenaar

Waar ik ook kijk, zie ik KUNST.
Maar mijn moeder ziet dat anders.

Korte inhoud Ik ben een kunstenaar
“Ik ben een kunstenaar,
ik kan niet stoppen met
scheppen, alles inspireert me!”

Ik zie: De eenzaamheid van de wortel.
Mijn moeder ziet: Een niet leeggegeten bord.

Jij bent een kunstenaar
Korte inhoud Jij bent een kunstenaar

“JIJ BENT EEN KUNSTENAAR
Nee, dat ben je niet.
NOG niet.

Maar je hebt dit boek in handen, wat betekent
dat je een kunstenaar wilt worden.

Houd jij van tekenen? Van kleuren? Van een
heleboel stickers? Dan is dit het boek voor jou!
Het staat vol kleurige tips, slimme trucjes en
geinige ideeën om direct mee aan de slag te gaan.
Dus: teken, schets, kleur en creëer…

… en voor je het weet ben je een kunstenaar!

(Lees ook het buitengewoon grappige prentenboek van Marta Altés, Ik ben een kunstenaar)”

Ik ben een Kunstenaar.
Ik ben WERELDberoemd
bij mij thuis.

Auteur & illustrator
“Marta Altés (1982) werkte vijf jaar als grafisch ontwerper toen ze besloot haar droom te volgen. Ze verhuisde naar Engeland en volgde een studie kinderboekenillustratie aan de Kunstacademie van Cambridge. Inmiddels woont ze in Londen en is fulltime illustrator. Af en toe geeft ze ook les aan de kunstacademie waaraan ze is afgestudeerd.”

Mijn mening
Wat een leuk idee, een prentenboek over een jonge kunstenaar en daarnaast een boek waar je (kind) zelf als kunstenaar mee aan de slag kunt! Er staan opdrachten in het doe-boek als: maak een zelfportret, teken buiten de lijstjes, teken gezichtsuitdrukkingen en gebruik vormen en patronen. En alles in combinatie met de illustraties van Marta Altés die je al kent uit het prentenboek.

De illustraties van Altés zijn fantasierijk en kleurrijk. De boeken ogen dan ook heel fris en vrolijk en zullen vele kinderen aanspreken. Het verhaal van het prentenboek heeft veel humor. Voor het jongetje is zijn huis één groot atelier, maar zijn moeder ziet dat toch echt anders (een gat in de muur, de muur volgetekend…). Ik begreep alles, maar ik moest mijn zoontje van vijf wel wat extra uitleg geven. Misschien als hij een jaartje ouder is…

Deze twee boeken zijn humoristisch en op een laagdrempelige manier leerzaam; je kind leert ook meteen wat over kunst, kleuren en vormen e.d..
Ik denk wel dat vijf jaar nog iets te jong is als leeftijdscategorie, maar dat het een leuk prentenboek en doe-boek zijn voor kinderen is een feit.
Nu heb ik nog een dilemma: bewaar ik het doe-boek voor mijn zoontje of hou ik hem lekker zelf?

Ik ben een kunstenaar
ISBN 9789047707554 – Uitgever: Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: mei 2016 – Originele titel: I am an artist – Vertaald door: Jesse Goossens
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

Jij bent een kunstenaar
ISBN 9789047707561 – 16 pagina’s – Originele titel: You are an artist
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.