Beschadigd – Ika Gerritsen

Beschadigd

Roerloos blijft ze liggen. In de doodse stilte die volgt, wacht ik een tijdje, net zolang totdat mijn ademhaling weer rustig is. Totdat ik zeker weet dat ze niet meer zal opstaan.

Korte inhoud
“Op het eerste gezicht lijkt het leven van Kirsten geweldig. Wat echter niemand weet, is dat ze wordt geteisterd door nachtelijke paniekaanvallen, veroorzaakt door een traumatische gebeurtenis in haar jeugd. De enige die op de hoogte is van Kirstens angsten is haar vriend Mark, maar juist hij toont totaal geen begrip. Het doet Kirsten besluiten haar spullen te pakken en bij hem weg te gaan.

Dan krijgt Kirsten het nieuws dat haar oma Veronica onverwacht is overleden. Hoewel ze geen warme band hadden, biedt het haar wel de mogelijkheid om in het huis van haar oma te gaan wonen. Om de kosten te drukken, verhuurt ze een kamer aan de levenslustige Elise.

Kirsten en Elise vinden aanwijzingen die twijfels oproepen over de doodsoorzaak van Veronica. Was dit wel een ongeluk? Nieuwsgierig gaan de vrouwen op onderzoek uit. Daardoor komen niet alleen de spoken uit Kirstens verleden weer tot leven, maar brengen ze ook zichzelf in groot gevaar.”

Misschien had ik hem ook moeten vertellen over de nachten waarin ik juist niet sliep. Over de angst die me dan in zijn klauwen kreeg, de vrees dat er ergens in een plaatsje in de provincie iemand een lang verborgen waarheid zou onthullen.

Auteur
“Ika Gerritsen (Medemblik, 1978) is copywriter bij Alkmaar Marketing en boekrecensent en verslaggever bij de Boekenkrant. Als freelance journalist schreef zij o.a. voor Boek Magazine en Ouders van Nu. Ika woont met haar man en twee kinderen in het centrum van Alkmaar.
Beschadigd is Ika’s debuut. Deze echt Nederlandse thriller speelt zich af in Alkmaar, maar ook in Medemblik, de Wieringermeer en de Beemster.”

Mijn mening
Wat me aansprak aan dit boek, naast dat het een lekkere thriller leek, was dat het zich in Alkmaar en omgeving afspeelt. Ik kom daar erg graag, dus kan het ook wel een beetje voor me zien en dat geeft een boek wat extra’s.

In Beschadigd leer je Kirsten kennen, net weg bij haar vriend, ze trekt in het huis in Alkmaar van haar overleden oma. Samen met huisgenootje Elise komt ze er al gauw achter dat haar oma geen natuurlijke dood gestorven is en gaan ze op onderzoek uit. Daarmee brengen ze zichzelf ongemerkt in gevaar…
Daarnaast worstelt Kirsten met een geheim uit haar verleden, er is in een vakantie toen ze twaalf was iets heel ergs gebeurd en dat is in de doofpot gestopt. Maar het verleden blijft haar achtervolgen.

Het verhaal speelt zich af in het heden en het verleden. Je komt langzaam te weten wat er gebeurd is in Kirstens verleden en je maakt de ontwikkelingen mee in het onderzoek naar de dood van oma Veronica in het nu. Allebei de verhaallijnen zijn boeiend en spannend, je vraagt je steeds af wat er gaande is en wie er te vertrouwen zijn. Knap gedaan van de auteur, ze houdt je tot en met het einde in spanning.

Beschadigd is een heerlijk vlot lezende en meeslepende thriller waarbij ik het einde absoluut niet zag aankomen. Een knap thrillerdebuut!

Beschadigd
ISBN 9789491875243 – Uitgever: LetterRijn – 270 pagina’s – Verschenen: mei 2016
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

0 thoughts on “Beschadigd – Ika Gerritsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.