Ga je mee naar de weecee? – Sally Lloyd Jones

Ga je mee naar de weecee

Konijn moet nodig plassen.
O jee!
Er zit maar één ding op…
Naar de weecee!

Korte inhoud
“Ga je mee…
Konijn moet nodig plassen.
En hij is niet alleen.
Al snel volgt een bonte stoet.
Iedereen gaat
… naar de weecee.”

Ga je mee,
Ga je mee,
mee
naar de
weecee?

Auteur & illustrator
Sally Lloyd-Jones (New York Times bestselling children’s book writer):
“I’m a Brit who came to the States in 1989. Just for a year or two. I’m still here. Also, I get to have the best job in the world—writing stories. And I get to work for the best bosses in the world—children. I am very grateful.”

“Anita Jerams bekendste prentenboek is nog altijd Raad eens hoeveel ik van je hou met een tekst van Sam McBratney, dat al snel uitgroeide tot een klassieker onder de prentenboeken.
In de lieftallige stijl die we kennen uit Raad eens hoeveel ik van je hou geeft Anita Jeram iedereen gestalte in Ga je mee naar de weecee?

Mijn mening
Jullie snappen denk ik wel dat ik als een blok viel voor dit schattige prentenboek! Ik hou van de illustraties van Anita Jeram, Raad eens… is dan ook één van mijn favoriete prentenboeken. En ik denk dat deze zich ook in dat rijtje mag gaan scharen…

Dit prentenboek over zindelijkheid en potjestraining zit boordevol dieren. Konijn moet naar de “weecee” en zijn vriendjes moeten ook allemaal. Ze gaan met zijn allen op weg: muisjes, poesjes, eekhoorn, egel, hondje, kangaroe en ook de bijzondere Dodo, monster en een dinosaurus! Een bont gezelschap.

Naast al die verschillende dieren die je kindje leert kennen, gebruikt de auteur allerlei verschillende benamingen voor de “weecee”; po, potje, plee… Zo leert je kleine ook meteen al die verschillende termen.

Het verhaaltje is op rijm en zeer speels vormgegeven. De illustraties zijn superschattig, vrolijk en grappig en er is van alles op te zien.
Kortom: dit prentenboek is een genot om voor te lezen en te bekijken! Een laagdrempelige steun voor je kindje op weg naar zindelijkheid!

P.s.: om het extra leuk te maken staat er op de site van Lemniscaat een linkje om een Potjeskalender te downloaden en uit te printen. Je vindt hem hier.

Ga je mee naar de weecee?
ISBN 9789047707707 – Uitgever: Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: mei 2016 – Originele titel: Skip to the loo my darling! – Vertaald door: Jesse Goossens – Illustraties: Anita Jeram

0 thoughts on “Ga je mee naar de weecee? – Sally Lloyd Jones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.