Ibiza – Kiki van Dijk

Ibiza

‘Oh wat heerlijk lieverds,’ zei ze zo opgewekt mogelijk en ze hoopte maar dat Sam haar terughoudendheid niet opmerkte. ‘Ik kan niet wachten.’

Korte inhoud
“Maggies leven is perfect. Succesvol ondernemer, moeder, echtgenoot, veertiger en nog altijd aantrekkelijk. Haar bruisende ontbijtketen is een doorslaand succes. Vestigingen in acht steden en ook nog eens genomineerd voor ondernemer van het jaar!

Om bij te komen van alle hectiek geeft haar man Sam haar een vakantie naar Ibiza cadeau. Zonder kinderen, zonder man en vooral: zonder stress. Twee weken voor zichzelf, op yogaretreat bij haar jeugdvriendin Floor. Terug naar het spirituele eiland, waar ze als student de eerste houseparty’s meemaakte.

Maar wat begint als een relaxte zonvakantie, eindigt plotseling in een ware nachtmerrie. Na een onverwachtse ontmoeting met haar ex en een mysterieuze verdwijning, toont het idyllische eiland zijn donkere kant. Of zijn het de geheimen van Maggie zelf die haar in gevaar brengen?”

Pas een paar uur geleden was ze geland en nu al herkende ze zichzelf niet terug. Floor had gelijk, dit eiland deed iets met je. De sfeer ging onder je huid zitten en weekte je langzaam los van de echte wereld.

Auteur
“Kiki van Dijk (1968) is in Utrecht geboren en heeft na haar Leidse studie Internationale betrekkingen op verschillende plekken in de wereld gewoond. Nu schrijft ze aan haar reeks van eilandthrillers.”

Mijn mening
“What happens on the Island, stays on the Island…”
Dat is wel zo’n beetje het motto van deze thriller. Alleen weet het verleden je altijd te achterhalen, hoe ver je het ook achter je denkt te hebben gelaten. Daar komt Maggie wel achter als ze door haar man Sam op vakantie wordt gestuurd naar Ibiza, in haar eentje, om bij te komen van alle drukte rondom haar eigen bedrijf en het winnen van de Amsterdamse ondernemersprijs.
Maar van die rustige week komt niks terecht, want zodra ze op het eiland is, de plek waar ze ooit heel gelukkig was, maar waar ook haar hart gebroken is, komt ze in de ban van het eiland. En dat is in dit geval niet positief…

Daarnaast krijgt ze bedreigende appjes van iemand die haar in de gaten houdt.
Er is duidelijk iets gebeurd al die jaren geleden, maar wat, daar kom je gaandeweg achter in dit spannende, broeierige verhaal. Er speelt een hoop; het geheim uit het verleden, de appjes en de moorden op jonge vrouwen. Hangt het allemaal samen?

Deze thriller die je helemaal in zomerse Ibiza-sferen brengt, laat je zien dat zelfs daar niet alles alleen maar zonneschijn is. Het is een heerlijk spannend verhaal wat door de korte hoofdstukken en vlotte schrijfstijl lekker snel wegleest. En je kunt niet anders dan doorlezen tot je het boek in één keer uit hebt. Spannend van begin tot eind! Een ideale zomerthriller!

Ibiza
ISBN 9789401605106 – Uitgever: Xander Uitgevers – 280 pagina’s – Verschenen: april 2016

2 thoughts on “Ibiza – Kiki van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.