Mag ik nog een hapje? – Francesca van Berk

Mag ik nog een hapje

Er bestaat geen vaste aanpak waardoor je kind beter gaat eten, want ieder kind is, gelukkig, anders en daar moet je als ouder je eigen weg in vinden. En dat is precies wat ik hoop te bereiken met dit boek en de handvatten en recepten die ik daarin geef.

Korte inhoud
“Kinderen die met een glimlach aan de eettafel zitten en alles eten, dat willen we allemaal wel. In de praktijk is dit vaak een hele uitdaging en iets waar veel ouders dagelijks mee worstelen.

Om de allerkleinsten zo veel mogelijk te laten proeven en eten moet je dit tot een onderdeel van de opvoeding maken. Francesca van Berk noemt dit de culinaire opvoeding, een aanpak die ze heeft ontwikkeld toen ze zelf moeder werd. Haar zoontje, nu 4, geniet net zoveel van mosselen, sinaasappels en radijsjes als van een patatje. Want ook dat laatste hoort erbij.

In Mag ik nog een hapje? beschrijft ze alle stappen van deze culinaire opvoeding. Het boek staat vol praktische tips en recepten voor het hele gezin, met aanpassingen voor de allerkleinsten.”

Als ouders geef je het allerbeste voorbeeld aan je kind. Eet met een glimlach en geniet zichtbaar van je eten.

Auteur
“Al vanaf kleins af aan is Francesca van Berk (1978) dol op eten. Na een carrière van 15 jaar in de reclamewereld begon ze met de foodblog Francescakookt.nl. Inmiddels helpt ze hiermee menig ouder iets lekkers en voedzaams op tafel te zetten waar het hele gezin van kan genieten.”

Mag ik nog een hapje 2
Mijn mening

Laat ik beginnen met de vormgeving van dit kook-handboek: wat een fijne frisse uitstraling! Heel aansprekend en vrolijk!
En dan de binnenkant: dit handboek (want het is meer dan een kookboek) staat boordevol lekkere recepten voor kinderen van “buik tot baby” en van “1 jaar tot lekkerbek”. En niet alleen kinderen kunnen smullen van al het lekkers, de ouders kunnen lekker meedoen. Het boek is lekker persoonlijk, doordat de auteur haar eigen ervaringen deelt en er ook foto’s van haar eigen gezin in het boek staan.

Er staan zoveel verschillende recepten in dat er altijd wel iets tussen zit naar jouw gading en/of die van je kleine. En door de mooie foto’s loopt het water je al meteen in de mond!
Er staan recepten in voor ontbijt, lunch, tussendoortjes, avondeten, toetjes en lekkere drankjes. Alles zo gezond mogelijk en zoveel mogelijk onbewerkt. Maar ruimte voor minder gezonde lekkernijen is er ook.

Naast recepten staat er ook een hoop praktische informatie en veel fijne tips in over eten maken voor/met je kleine en over voeding; van wat je baby tot 1 jaar mag eten tot moestuinieren met je kind. Je vindt het allemaal in Mag ik nog een hapje?

Mag ik nog een hapje? is een informeel, zeer toegankelijk en aantrekkelijk handboek voor jonge ouders. Ik zie er veel lekkers in staan om uit te proberen, nu is nog de vraag of mijn oudste het daarmee eens is 😉 (hopeloze eter)

Mag ik nog een hapje?
ISBN 9789400507258 – Uitgever: Lev. boeken – 192 pagina’s – Verschenen: april 2016
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

0 thoughts on “Mag ik nog een hapje? – Francesca van Berk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.