Ontvoerd – Sandra Brown

Ontvoerd

Haar hart sloeg over bij het besef van naderend onheil waarop ze niet zou kunnen reageren. Een sterrenregen van pijn explodeerde in haar hoofd.

Korte inhoud
“Marathonloper Emory Charbonneau verdwijnt tijdens een training in de bergen van North Carolina. Als haar man Jeff, boos na de zoveelste ruzie, veel te laat alarm slaat, is het spoor koud. Letterlijk: mist en zware sneeuwval isoleren de wildernis en maken een zoektocht onmogelijk.

Terwijl de politie Jeff als verdachte begint te zien, komt Emory met hoofdletsel bij in een blokhut. Haar redder beweert dat hij haar in de sneeuw heeft gevonden, maar weigert zijn naam te geven. Wie is deze mysterieuze vreemdeling? Waarom heeft hij haar hier gebracht? Is ze ontvoerd? Kan ze ontsnappen? Wil ze wel weg?”

‘Je hebt nog helemaal niet gezegd hoe je heet.’
‘Dat klopt,’ zei hij. ‘En dat doe ik ook niet.’

Auteur
“Sandra Brown debuteerde in 1981 als schrijfster. Ruim 60 van haar 73 boeken waren New York Times-bestsellers.
In Ontvoerd combineert ze nagelbijtende spanning en romantiek in een verhaal over vertrouwen, verraad en overleven.”

‘Maar dat gaat niet gebeuren, of wel? Wanneer ik eenmaal thuis ben, zullen we elkaar nooit meer zien.’
‘Nee.’ Hij weidde niet uit.

Mijn mening
Ik heb al heel veel van Sandra Brown gelezen en heb van ieder boek genoten. Ze heeft net als Karen Rose de perfecte mix van spanning en broeierigheid te pakken. Volgens mij is het al een tijdje geleden dat er een boek van Brown in Nederland verscheen, ik was in ieder geval erg verrast om deze titel aangekondigd te zien in de aanbieding van Boekerij. Verrast en blij, want deze moest ik natuurlijk lezen!

Het verhaal begint meteen goed: hoofdrolspeelster Emory is bezig met een langeafstandsloop in de bergen, in de kou, als ze aangevallen wordt en bewusteloos raakt. Ze komt met een hersenschudding bij in een hut, bij een man die beweert haar te hebben gered. Maar waarom wil hij zijn naam niet geven? En klopt het dat hij geen contact kan hebben met de buitenwereld en haar voorlopig niet naar huis kan brengen?
Hij verwart haar; ze voelt zich tot hem aangetrokken, hij zorgt goed voor haar, maar aan de andere kant heeft hij duidelijk geheimen. En wie zegt dat hij niet degene is die haar neergeslagen heeft? Kan ze hem vertrouwen?
En waarom slaat haar man Jeff pas zo laat alarm?

Wat een onwijs spannend verhaal! Je vraagt je net als Emory steeds af of je hem kan vertrouwen of niet. Al heb je toch sterk het gevoel van wel. Maar waarom dan zo geheimzinnig? Wat heeft hij op zijn kerfstok?
Je wordt van begin tot eind helemaal meegesleept in het verhaal en in de zoektocht van Emory’s man naar zijn vrouw (met wat voor motief?) en aan de andere kant de grote vraag van Emory: wie heeft haar aangevallen en waarom?

En dan natuurlijk de heerlijke broeierige en sexy scΓ¨nes die kenmerkend zijn voor Sandra Brown verhalen. En de woest aantrekkelijke, oer-mannelijke hoofdpersoon… (#zucht)
Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik dit een geweldig boek vond! Een superspannend en supersexy verhaal met een sterk plot, wat wil een mens nog meer? πŸ˜‰

Ontvoerd
ISBN 9789022576496 – Uitgever: Boekerij – 400 pagina’s – Verschenen: maart 2016 – Originele titel: Mean Streak – Vertaald door: Ans van der GraaffΒ en David Orthel
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

0 thoughts on “Ontvoerd – Sandra Brown

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.