Karel en zijn duimpje – Liesbet Slegers

Karel en zijn duimpje - Liesbet Slegers

Hallo, ik ben Karel.
Soms zit mijn duimpje in
mijn mond. Dat vind ik fijn.

Achterflap
“Karel vindt het fijn met zijn duimpje in zijn mond. Hij weet wel dat het beter is om niet op zijn duim te zuigen, maar gemakkelijk is dat niet … Gelukkig zijn er mensen die hem helpen. Kaatje de duimendokter bijvoorbeeld, en papa.

Een vrolijk verhaal waarin Karel van het duimzuigen probeert af te komen. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de vaardigheden van het kind als thema”

Dan kan ik niet kiezen:
wil ik nu een banaan of toch
liever mijn duimpje?

Auteur & illustrator
“Liesbet Slegers (1975, Geel) is grafisch vormgever en illustrator. Ze studeerde toegepaste grafiek en illustratie aan de Sint-Lucas Hogeschool in Antwerpen. Ze maakt kinderboeken voor baby’s, peuters en kleuters. De eenvoudige verhalen en felgekleurde tekeningen spreken jonge kinderen erg aan. Karel en Kaatje zijn de bekendste figuren. De boekjes over Karel en Kaatje weerspiegelen het leven van een nieuwsgierige, alles ontdekkende tweejarige. Deze boekjes zijn ondertussen wereldwijd bekend en worden vertaald in meer dan tien landen.”

Mijn mening
Dit prentenboek sprak me aan omdat ik thuis een driftig duimende peuter heb. Op een dag zullen we het hem toch moeten gaan afleren… Handig en leuk om daarbij een prentenboek te kunnen gebruiken om hem het uit te leggen. Nu snapt hij het nog niet, maar dat zal snel genoeg komen.

Er staat voorin het boek een leuk versje over duimen, wat meteen al duidelijk maakt dat het duimpje liever meedoet met spelen dan alsmaar in dat mondje te zitten.
Het verhaaltje en de illustraties zijn erg lief en speels en laten je peuter op een leuke en grappige manier zien dat dat duimpje voor zoveel meer gebruikt kan worden, dat je hem beter uit je mond kunt laten.

Achterin het boek staat nog wat informatie van een logopediste voor ouders over duimen; de gevolgen op langere termijn en wat je kunt doen om je kind te stimuleren het niet meer te doen.

Karel en zijn duimpje is een leuk prentenboek om je te helpen je kind te laten stoppen met duimen. Het boek is vrolijk, kleurrijk, lekker stevig en leerzaam.

Karel en zijn duimpje
ISBN 9789044827262 – Uitgever: Clavis – Verschenen: maart 2016
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

0 thoughts on “Karel en zijn duimpje – Liesbet Slegers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.