Bas & Daan graven een gat – Mac Barnett, Leespluim april

Bas en Daan graven een gat - Mac Barnett

Op maandag graven Bas en Daan een gat.

Achterflap
Bas en Daan
graven
en
graven
en
graven
tot ze iets
héél bijzonders
vinden.

‘Hoe diep zullen we graven?’ vraagt Bas.
‘We graven door tot we iets heel bijzonders
vinden,’ zegt Daan.

Auteur & illustrator
“Mac Barnett (1982) komt uit Californië. Zijn boeken belanden zonder uitzondering op de bestsellerlijsten van de New York Times. Samen met Jon Klassen maakte hij eerder Extra Yarn, dat onder andere op de shortlist van de Caldecott Medal prijkte.”

“Jon Klassen (1981) is geboren in Canada. Hij studeerde Animatie aan het Sheridan College in Ontario. Hij was de eerste auteur die zowel de Amerikaanse Caldecott Medal als de Britse Kate Greenaway Medal won voor een en hetzelfde boek: This is Not My Hat. Momenteel woont en werkt Jon Klassen in Los Angeles.”

Mijn mening
Dit boek heeft de Leespluim van april gewonnen, dus het moest een plekje krijgen op mijn blog!

De vormgeving van dit prentenboek is erg mooi, matte omslag en pagina’s, veel ruimte om de tekst en illustraties heen. Een rustig geheel wat toch goed de aandacht vasthoudt.
Twee jongens gaan schatgraven en ze blijven maar graven en graven, waarbij ze steeds net de verkeerde kant op lijken te graven. Of toch niet?
Het leuke is dat de oplettende lezer ziet dat het hondje wat ze bij zich hebben steeds aanwijst waar de schat verborgen is, maar de jongens zijn te druk met graven om dat te zien. Een leuk extra element in het verhaal.

Bas & Daan graven een gat is een lekker avontuurlijk, stoer en grappig verhaal met een verrassend einde. Een terechte Leespluim-winnaar vind ik.

Bas & Daan graven een gat
ISBN 9789089671813 – Uitgever: Hoogland & Van Klaveren – 40 pagina’s – Verschenen: mei 2015 – Originele titel: Sam & Dave dig a hole – Vertaald door: Berd Ruttenberg – Tekst: Mac Barnett – Illustraties: Jon Klassen
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

One thought on “Bas & Daan graven een gat – Mac Barnett, Leespluim april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.