Kiekeboe! – Giuliano Ferri (BoekStart Babyboekje 2016)

Kiekeboe! - Giuliano Ferri

Het flapjesboek Kiekeboe! van Giuliano Ferri is verkozen tot Het BoekStart Babyboekje 2016.

Achterflap
“Kiekeboe!
Ontdek welke dieren achter de
flappen verstopt zitten.

En wie zie je helemaal achterin?”

De Vier Windstreken is heel trots dat Kiekeboe! van de vijf genomineerde babyboeken de meeste stemmen van het publiek heeft gekregen.

Illustrator
“Giuliano Ferri werd geboren in 1965 in Pesaro, Italie. Hij haalde zijn diploma van het “Instituto d’Arte ” in Urbino, waar hij zich specialiseerde in animatiefilms. Daarna ging hij naar de Stephan Zavrel’s illustratior’s school. Sindsdien heeft hij verschillende prentenboeken geillustreerd, die in meerdere talen vertaald zijn.
Van Giuliano Ferri verschenen bij De Vier Windstreken verschillende titels, waaronder Steen voor steen, De sneeuwbal, Kiekeboe! en Gefelicitaart!

BoekStart
Mijn mening

De eenvoud van de cover van dit babyboekje sprak me meteen aan, samen met het feit dat het een flapjesboekje is waarmee je kiekeboe kunt spelen, want dat vindt mijn zoontje (net 2) geweldig.
En inderdaad: toen ik hem het boekje liet zien kon hij er geen genoeg van krijgen! Ik heb hem wel tig keer “gelezen” – er staat geen tekst in, behalve op de laatste pagina met het spiegeltje – en de geluidjes van de meeste dieren aangehoord. Want ook dat is iets waar hij heel erg mee bezig is. “Oehoe”, “Knorknor”, “Wafwaf”, “Miauw”, “Hraaawww”.
We hebben er dus al flink lol aan beleefd!

De illustraties vind ik echt heel erg mooi, ze zijn rustig en lieflijk, haast aaibaar. En dat er geen tekst in het boekje staat is helemaal niet erg, die heb je ook niet nodig. Je kunt er je kindje kiekeboe mee leren, je kunt het over dieren hebben, je kunt de geluiden van de dieren nadoen (wat voor geluid maakt een vos eigenlijk? En een egel?) en je kunt lol hebben met het spiegeltje achterin: “En wie zou dit zijn? Kiekeboe!”
Het kiekeboe spelletje is ook nog eens een mooie manier om kleine kinderen te leren dat iemand die weg is ook weer terugkomt.

Kiekeboe! is een schattig, interactief en leerzaam babyboekje waar je veel plezier aan zult beleven! Ik kan heel goed begrijpen dat het de BoekStart Babyboekje van het jaar verkiezing gewonnen heeft.

Kiekeboe!
ISBN 9789051163919 – Uitgever: De Vier Windstreken – 16 pagina’s – Verschenen: maart 2015
Bestel je het boekje via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.