Boekpresentatie: Zand erover – Elsbeth Witt

Café Hofman
Boekpresentatie in Utrecht

Afgelopen zondag ben ik naar de boekpresentatie van Elsbeth Witt geweest in Utrecht. Haar nieuwste boek Zand erover werd feestelijk gepresenteerd in Café Hofman, een gezellig niet al te groot café. Het café zat lekker vol met familie, vrienden, lezers en mensen van de uitgeverij, Xander Uitgevers.

Sander Knol
Toen iedereen zat en een drankje had was het tijd voor het officiële gedeelte. De directeur van Xander Uitgevers, Sander Knol, gaf een kleine introductie waarin hij onder andere vertelde dat Elsbeth na de Barista! serie, drie relatief dunne boeken (mijn recensies van deze heerlijke serie lees je hier), zin had om een “echt” boek te schrijven en daar ook echt de tijd voor te nemen, want de Barista! boeken heeft ze in no time geschreven.
Daarna was het de beurt aan Jelmer Jepsen, ook auteur bij Xander, om Elsbeth te interviewen.

Jelmer Jepsen
Zo kwamen we te weten dat Elsbeth ooit onder een pseudoniem een romannetje heeft uitgebracht, niet meer te verkrijgen 😉 , en dat ze daarom dus vindt dat ze nu 4,5 boek geschreven heeft.
Ze heeft voor Vlieland gekozen als locatie waar Zand erover zich afspeelt om eens iets heel anders dan Utrecht, de grote stad, te beschrijven. Ze is een aantal keer op Vlieland geweest en dat is echt een hele andere wereld. Ze is ook in de winter, zonder al te veel toeristen, om het échte leven daar mee te maken, een week op Vlieland geweest voor research voor het boek.

Boekpresentatie
Zand erover
heeft een beetje als thema dat je niet te snel moet oordelen, iedereen maakt weleens wat onhandige beslissingen, het leven loopt zoals het loopt. En het gaat over dertigers-dilemma’s.
Elsbeth heeft anderhalf jaar gedaan over het schrijven van dit boek en heeft het met veel plezier gedaan. Als ze schrijft heeft ze de grote lijnen al voor zich, maar het is niet per hoofdstuk uitgewerkt. Er komt ook een hoop tijdens het schrijven. Grappig feitje: Dit boek heeft ze volledig buiten de deur geschreven, thuis lukte het niet…
Elsbeth is nog niet met een volgend boek bezig, eerst dit boek maar eens uit haar systeem krijgen. Als er een nieuw idee komt, dan komt het, zo niet, dan niet…

Domtoren Utrecht
Na het interview was er tijd om gezellig te kletsen, nog wat te drinken en boeken te laten signeren. Het was een hele gemoedelijke, knusse boekpresentatie, ik vond het erg geslaagd.
Mijn man en ik zijn daarna nog even lekker de stad in gegaan om een hapje te eten, een gezellige afsluiting van een gezellige middag in een mooie omgeving!

Bedankt Elsbeth en Xander dat ik erbij mocht zijn!

-X- Judith

0 thoughts on “Boekpresentatie: Zand erover – Elsbeth Witt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.