Sinterklaas zonder baard – Sanne de Bakker

Sinterklaas zonder baard

Hoofdpiet, als ik iets in mijn hoofd heb, moet het gebeuren. Die baard gaat eraf. Nu!

Korte inhoud
“Sinterklaas zonder baard is een geweldig voorleesboek in de weken voor 5 december. Kinderen (en ouders) zullen smullen van dit unieke verhaal, waarin Sinterklaas zijn baard ineens spuugzat is. Zittend in zijn ligstoel op het warme strand in Spanje, krijgt de Sint een ingeving: zijn baard moet eraf. Veel te warm, hij wordt veel te lang en de kinderen zijn er bang voor, denkt Sint.
De pietjes weten niet wat ze horen.

‘Doe het niet!’
‘Wacht tot na 5 december!’
‘O, u krijgt zo’n spijt!’
Maar wat de pieten ook roepen, Sint trekt zich er niets van aan.
Hij loopt recht op de knipsalon van Knippiet af.
‘Scheer mijn baard eraf, Knippiet.’”

‘Trouwens,’ zei hij, ‘die mantel doe ik niet meer om. Ik trek gewoon een trui en een broek aan. Dat zit veel prettiger. Mijn mijter laat ik ook thuis. En o ja, die staf is maar ouderwets. Een vreselijk onhandig ding. Zeker als ik op mijn paard zit.’

Auteur & illustrator
“Sanne de Bakker is een echte duizendpoot. Ze heeft gewerkt als model en actrice, is professioneel muzikant en moeder van drie kinderen. Als kinderboekenschrijfster heeft ze al zo´n dertig boeken op haar naam staan.

Mark Janssen maakt illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek Mijn vriend de sjeik van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2015, werkte hij aan meer dan 300 kinder- en
prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen.”
Sinterklaas zonder baard2
Mijn mening

Sinterklaas die zijn baard af laat scheren en zijn mijter en mantel niet meer aan wil, wat moeten de kinderen daar wel niet van denken? Maar Sint is koppig en zet zijn zin door. De kinderen zullen hem toch wel herkennen en hem niet meer eng vinden, zegt hij. De Pieten houden hun hart vast…

Wat een ontzettend origineel en grappig verhaal is Sinterklaas zonder baard! En de illustraties in het boek zijn lekker vrolijk en kleurrijk. Een mooi geheel.
Je leert een menselijke Sint kennen, een man met een eigen wil, die vindt dat hij met zijn tijd mee moet gaan. Natuurlijk blijkt dat hij een tikkeltje té eigenwijs is, want wat er overblijft zonder baard, mantel en mijter is maar een gewone oude man. Hoe de kinderen daarop reageren en wat de oplossing gaat zijn, moet je zelf maar lezen 😉

Kinderen en volwassenen (ik heb het ervaren!) zullen genieten van dit leuke Sinterklaasboek. Echt een aanrader om cadeau te doen op 5 december of in de schoen!

Sinterklaas zonder baard
ISBN 9789020682472 – Uitgever: Kluitman – 32 pagina’s – Verschenen: oktober 2015 – Illustraties: Mark Janssen
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Sinterklaas zonder baard – Sanne de Bakker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.