Opgejaagd – A.J. Rich

Opgejaagd2

Bennett lag op zijn buik op de vloer van de slaapkamer met zijn been nog op het bed. Alleen zaten die twee lichaamsdelen niet meer aan elkaar vast.

In dit geval bestond het letsel uit beetsporen en was het lichaam zwaar verminkt.

Achterflap
“De 30-jarige Morgan heeft haar leven op orde: ze schrijft een proefschrift over slachtofferpsychologie en is verloofd met Bennett. Hoewel Bennett bezitteriger is dan haar vorige geliefden, is hij charmant en sexy. Maar dan komt ze thuis van college en treft ze hem aan in de slaapkamer. Hij is op gruwelijke wijze gedood en haar honden zijn met bloed besmeurd. Alles wat ze liefhad, is ze plotseling kwijt. Wanneer Morgan Bennetts ouders wil inlichten over zijn dood, ontdekt ze dat hij niet de man was die hij beweerde te zijn. Ze ontrafelt leugen na leugen over zijn jeugd en werk. Bovendien blijkt hij er meerdere vriendinnen op na te hebben gehouden. Dan worden deze vrouwen een voor een vermoord…”

Waarover zou hij nog meer tegen me hebben gelogen?
Om wie rouwde ik eigenlijk?

Auteurs
“Onder de naam A.J. Rich schrijft het gelauwerde auteursduo Amy Hempel en Jill Ciment. Opgejaagd is is geïnspireerd op de ervaring van een vriendin van hen, de schrijfster Kathy Reichs. Haar relatie met de man die haar ten huwelijk vroeg, bleek een leugen.”

Mijn mening
Het onderwerp van dit boek boeide me ontzettend. Een vrouw die een relatie bleek te hebben met een man die niet was wie hij zei dat hij was en er een geheim leven op na hield. Morgan ontdekt dat hij nog minstens met drie andere vrouwen een relatie had, vrouwen die hem onder een andere naam kenden. Vrouwen die een voor een vermoord worden… Morgan bestudeert slachtoffers, maar lijkt er nu zelf ook eentje te zijn!

En ook het feit dat Morgans drie honden, die nooit eerder vijandig gedrag hebben vertoond, Bennett zouden hebben verscheurd. Wat heeft ertoe geleid dat ze zo’n gruweldaad hebben verricht? Mijn hondenhart huilde voor de beesten, want uiteraard werden ze als levensgevaarlijk bestempeld en direct in afzondering opgesloten. Ik kon niet geloven dat deze honden het daadwerkelijk gedaan hadden! Ik kon dus niet anders dan verder lezen, ik moest weten hoe het allemaal zat.

Nou vond ik het dus een spannend en boeiend verhaal en wisten de auteurs mijn aandacht vast te houden. Er was alleen wel een minpuntje: er waren erg theoretische psychologische fragmenten, waardoor het af en toe voelde alsof ik een non-fictie boek aan het lezen was, dat haalde de vaart wel wat uit het verhaal. En ik kreeg niet echt een band met de hoofdpersoon, ik kan er niet precies de vinger op leggen waardoor. Misschien werd het iets te afstandelijk beschreven, waardoor ik ook niet op het puntje van mijn stoel zat.
Opgejaagd is naar mijn mening een zeer boeiend en een spannend boek, maar niet het soort spanning waarbij ik al nagelbijtend op de bank zat.

Opgejaagd
Opgejaagd
ISBN 9789024567720 – Uitgever: L. S. Amsterdam – 256 pagina’s – Verschenen: juli 2015 – Originele titel: The hand that feeds you – Vertaald door: Annoesjka Oostindiër
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Opgejaagd – A.J. Rich

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.