Kerstavond met Olaf, verteld door Carlo Boszhard

Kerstavond met Olaf

Ik pakte een ijspegel en kon mijn ogen niet geloven:
een groep kleine Svens die door de lucht vlogen!

Achterflap
“Het was de avond voor Kerstmis en in het hele huis was het stil; niets bewoog, zelfs niet een muis.’
Wanneer Olaf wakker wordt door een onbekend geluid, beleeft hij het avontuur van zijn leven met een mysterieuze vreemdeling in het rood.
Bij dit prachtig geïllustreerde prentenboek zit een cd met het verhaal verteld door Carlo Boszhard, de stem van Olaf uit de film! Alle fans zullen genieten van Olafs onschuldige en humoristische versie van het beroemde Amerikaanse gedicht ‘The Night Before Christmas’. “

Ik trok aan zijn jas,
gaf een rukje of twee en zei:
Hallo, ik ben Olaf en ik hou
van een warme knuffel!
Knuffel je ook met mij?

Kerstavond met Olaf2
Mijn mening
Toen dit boekje binnenkwam werd hij meteen ingepikt door dreumeslief, want Olaf herkende hij wel! We zijn hier thuis gek op Frozen en Olaf met zijn warme knuffels is natuurlijk wel een van de favoriete personages.
Nog steeds pakt de jongste het boekje zodra hij het ziet liggen en bij de laatste pagina waar de Kerstman weer vertrekt zwaait hij, al “daaaaaag” roepend <3 Mijn oudste (4,5) vond het vooral erg leuk om het cd’tje te luisteren die bij het boek zit, waar het verhaal voorgelezen wordt door Carlo Boszhard, die ook in de film de stem van Olaf ingesproken heeft, dus dat is echt heel erg leuk en herkenbaar om naar te luisteren.
Ook ik geniet van dit fijne boek met de prachtige herkenbare, maar toch net wat anders dan in de film, illustraties. Het verhaal is op rijm, wat ik normaal heel prettig vind, maar wat hier niet altijd even soepel loopt, doordat soms de zinnen te lang zijn. Maar het verhaal is lief, Olaf is zijn vertederende zelf en de Kerstsfeer straalt er vanaf.
Ik denk dat veel kinderen blij zullen zijn met dit boek in de zak van Sinterklaas, zodat ze vanaf 6 december heerlijk van dit Kerstverhaal kunnen gaan genieten! Kadotip 🙂

Twas the night2
Kerstavond met Olaf
ISBN 9789047620112 – Uitgever: Rubinstein – Verschenen: oktober 2015 – Vertaald door: Adrienne Hak – Tekst: Jessica Julius – Illustraties: Olga T. Mosqueda
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

3 thoughts on “Kerstavond met Olaf, verteld door Carlo Boszhard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.