Kapitein Koen en de piraten – Helen Oxenbury & Peter Bently

Kapitein Koen en de piraten
Samenvatting

Koen bouwt een schip om te varen op zee.
Joris en Casper gaan graag met hem mee.

Koen is met zijn vader en moeder, broertje Casper en vriendje Joris een dagje naar het strand. Koen, Joris en Casper bouwen een schip van zand, waarmee ze de zee opgaan. Daar komen ze een piratenschip met echte piraten tegen. Maar dan breekt er een storm los en lijden ze schipbreuk. En zij niet alleen, ook de piraten…

Hun schip valt uiteen als het botst op een klip.
Kapitein Koen roept: “Verlaat snel het schip!”

Kapitein Koen en de piraten3
Auteur & illustrator
Van illustratrice Helen Oxenbury en auteur Peter Bently verscheen eerder Koning Koen en de draak.

Mijn mening
Thuis hebben we meerdere prentenboeken van Helen Oxenbury, al van vóór ik kinderen had, gewoon omdat ik verliefd ben op haar illustraties. Het kon dus niet anders of ik ben ook verliefd geworden op Koning Koen en Kapitein Koen.
Je gaat in Kapitein Koen en de piraten mee op een superspannend avontuur met stoere Koen, zijn vriendje Joris en zijn dreumesbroertje Casper.
De illustraties zijn lief en sfeervol, of ze nou in kleur zijn of in grijstinten, zoals in dit prentenboek het geval is. En samen met het zeer fantasierijke verhaal, wat helemaal aansluit op de belevingswereld van een kleuter, is het een heel geslaagd prentenboek om voor te lezen. En dat het zo fijn is om voor te lezen komt ook doordat het verhaal op rijm is, dat loopt altijd zo lekker vind ik.
Mijn kleuter, een piratengek, heeft er net als ik van genoten. En het is voor hem ook nog eens herkenbaar, want hier thuis beleven grote broer en dreumesbroer ook samen avonturen.
Stap jij ook in de fantasiewereld van Kapitein Koen? Echt een aanrader voor stoere kleuters!

Kapitein Koen en de piraten2
Kapitein Koen en de piraten
ISBN 9789051164060 – Uitgever: De vier windstreken – 36 pagina’s – Verschenen: mei 2015 – Originele titel: Captain Jack and the pirates – Vertaald door: Jeroen van den Heuvel – Illustraties: Helen Oxenbury
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

2 thoughts on “Kapitein Koen en de piraten – Helen Oxenbury & Peter Bently

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.