Een Parijse affaire – Tatiana de Rosnay

Een Parijse affaire
Samenvatting

Een Parijse affaire is een verhalenbundel met 11 korte verhalen over overspel, met humor en vaak een onverwacht einde.

Guy is een brave hendrik. En oersaai. Dan kan ik toch niet anders dan vreemdgaan, zoals ik al jarenlang doe?

Bedriegers die bedrogen worden, wraakplannen, betrapt worden door een antwoordapparaat of babyfoon, vrouwen die hun man achtervolgen, een bekentenis op papier of film, misverstanden; alles komt aan bod in deze bundel.

Ik had altijd te horen gekregen dat een man zijn vrouw op een gegeven moment bedriegt. Dat hoort bij het leven. Dat hoort bij het huwelijk.

Auteur
“Tatiana de Rosnay (1961) is de auteur van onder andere Haar naam was Sarah. Ze is de meest gelezen Franse auteur van Europa. In 2014 ontving De Rosnay een Gouden Boek voor Die laatste zomer, waarvan in Nederland en Vlaanderen meer dan 250.000 exemplaren zijn verkocht. De verfilming van deze roman staat gepland voor 2015.”

Mijn mening
Normaal gesproken ben ik niet zo van de verhalenbundels, maar aangezien ik weg ben van de boeken van Tatiana de Rosnay en houd van haar schrijfstijl maak ik voor haar graag een uitzondering. En ik heb gesmuld van al deze verhalen over overspelige mannen en vrouwen in Parijs. Een erg lekker beeld over de Parijse huwelijken heb ik er alleen niet aan overgehouden moet ik zeggen 😉
Leuk is dat er voor elk verhaal een quote over overspel staat van een grote auteur uit het verleden – Guy de Maupassant, Gustave Flaubert, Jean de la Fontaine – en dat (meestal) de naam van diegene ook in het verhaal terugkomt.
De verhalen zijn grappig op een vaak zwartgallige manier, soms spannend en vaak verrassend. Kortom: Een Parijse affaire is zeer vermakelijk leesvoer!

Een Parijse affaire
ISBN 9789026331268 – Uitgever: Ambo Anthos – 160 pagina’s – Verschenen: juni 2015 – Originele titel: Son carnet rouge – Vertaald uit het Frans door: Noor Koch

0 thoughts on “Een Parijse affaire – Tatiana de Rosnay

  1. Ik heb deze gedownload op mijn iPad, dacht eerlijk gezegd ook dat het gewoon een roman was.Ik ben heel benieuwd hoe het me gaat bevallen, ik vind Tatiana top 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.