Ja, ik wil niet – Eliza Kennedy

Ja, ik wil niet
Samenvatting

Ik ga trouwen.
Hij is perfect!
Het wordt een
ramp.

Lily Wilder, advocate en uitbundig feestbeest die de ene na de andere man het bed in sleurt, gaat trouwen met perfecte Will. Ze kennen elkaar pas een paar maanden, maar toen hij op zijn knieën ging zei ze meteen ja. Want ze houdt van hem! Toch? En wat maakt het uit dat ze niet van plan is om trouw te zijn?
Maar naarmate de dag nadert slaan de twijfels toch toe…

‘Ken je Will wel goed? En hij jou?’
‘Weet hij van jouw… jouw uiteenlopende interesses?’ vraagt mam voorzichtig. ‘Jouw… je weet wel, je gewoonten?’

Auteur
“Eliza Kennedy studeerde aan de University of Iowa en Harvard Law School. Na haar afstuderen werkte ze een aantal jaar voor een prestigieus advocatenkantoor in Manhattan. Momenteel woont ze met haar zoon en man – schrijver Joshua Ferris – in New York. Ja, ik wil niet is haar debuutroman.”

Mijn mening
“Voor de liefhebbers van Bridget Jones”, deze uitspraak in combinatie met de spontane uitstraling van de auteur, de aansprekende cover en de prikkelende korte inhoud zorgde ervoor dat ik Ja, ik wil niet heel graag wou lezen. Helaas moet ik zeggen dat het boek niet voldeed aan mijn verwachtingen 🙁
Ik zal mijn plus- en minpunten op een rijtje zetten voor jullie:

Plus:

 • Humor
 • Leest lekker vlot
 • Hoofdpersoon lekker brutaal
 • Verrassende wending
 • Leuk einde

Min:

 • Soms geforceerd grappig
 • Passages over haar werk voegen naar mijn mening niets toe
 • Hoofdpersoon onsympathiek, soms zelfs irritant
 • Niet erg realistisch
 • Verwachtte halverwege, na serieuze passage een omslag, maar helaas…

Vond ik het boek slecht? Nee, want dan had ik het niet uitgelezen, er was toch iets waardoor ik door wou lezen. Maar een echte aanrader vind ik het ook niet… Toch ben ik benieuwd naar verder werk van Eliza Kennedy, want ze heeft wel een vlotte schrijfstijl mét humor.

Heb jij dit boek gelezen? Laat me weten wat jij ervan vond!

Ja, ik wil niet
ISBN 9789401603720 – Uitgever: Xander – 384 pagina’s – Verschenen: mei 2015 – Originele titel: I take you – Vertaald door: Maya Denneman
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Ja, ik wil niet – Eliza Kennedy

 1. Jammer dat ze het met BH vergelijken als je er verder niks van herkent. Ik ben wel benieuwd naar het boek. Maar mijn to-read-list is te lang en mijn tijd is te kort, haha.

 2. Ik heb hem ook nog niet gelezen, maar zie hem wel overal voorbij komen en de fragmentjes die ik lees lijken me grappig. Maar ik kan me voorstellen dat-ie tegenvalt als ik jouw recensie zo lees.

 3. Mooie, eerlijke recensie. Ik kan me wel herkennen in een paar punten die je noemt maar ik vond het vooral een erg fraaie roman met een veel diepere laag dan je op het eerste gezicht zou denken (met name ook door de vrolijke, speelse cover). Ik wist ook lange tijd niet wat ik ervan moest denken maar met name meer naar het einde toe, met toch een mini-ontwikkeling bij Lily (zowel prive als op haar werk), kon ik er steeds meer begrip voor opbrengen. Maar ik snap je: het is een verwarrend boek haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.