Bitterzoet – Miranda Beverly-Whittemore

Bitterzoet
Samenvatting

Voor ze me haatte, voor ze me liefhad, wist Genevra Katherine Winslow niet dat ik bestond.

Mabel kan met een studiebeurs naar een gerenommeerde universiteit. Daar krijgt ze Genevra, “Ev”, Winslow als kamergenote. Een mooi en heel rijk meisje met een perfecte familie die de gewone en mollige Mabel in eerste instantie compleet over het hoofd lijkt te zien.
Op een dag ziet Ev Mabel ineens wel staan en er ontstaat een vriendschap. Ev vraagt Mabel mee naar Winloch, het zomerverblijf van de Winslows in Vermont. Winloch is een dorp op zich, alle leden van de uitgebreide Winslow-familie hebben er een eigen huisje. Ev wordt bijna achttien, het moment waarop ze een eigen huisje krijgt, een huisje genaamd Bitterzoet. Die moet ze wel eerst zelf bewoonbaar maken en daar kan ze Mabels hulp goed bij gebruiken. Samen werken ze hard om de rest van de zomer een heerlijk verblijf te hebben in “hun” Bitterzoet.
Maar Ev is een gecompliceerd persoon en haar familie blijkt lang niet zo perfect als ze lijken. Er zijn ontzettend veel geheimen. Wordt het wel zo’n fijne zomer voor Mabel die dacht haar eigen familie te ontsnappen? Laat ze zich teveel meeslepen in de wereld van de machtige en rijke Winslows?

Pas later die avond, lang nadat John naar Abby had gefloten en met een knal de middag in was gereden, merkte ik op dat de twee andere grendels aan de binnenzijde van de slaapkamer- en badkamerdeur zaten. Beren? Echt waar?

Auteur
“Miranda Beverly-Whittemore heeft tot nu toe drie romans geschreven, waarvan de eerste, Lichteffecten, in 2005 verscheen in Nederland. Hiervoor ontving ze in de VS diverse literaire prijzen. Bitterzoet wordt gezien als haar grote commerciële doorbraak. www.mirandabw.com”

Mijn mening
Bitterzoet is een broeierig verhaal met een psychologische spanning. Het sfeertje van de cover past perfect bij het verhaal. Er zit niet veel vaart in het verhaal, waardoor ik wel even getwijfeld heb of ik het wat vond. Maar die wereld vol intriges, macht en familiegeheimen bleef me toch boeien en steeds werd ik teruggetrokken naar het boek.
Mabel raakt verstrikt in de netten van de Winslows en de vraag is of de genegenheid van Ev voor haar oprecht is. Mabel wil graag ontsnappen aan haar eigen familie, waar ze niet gelukkig mee kan zijn, maar is de prijs van het één van “hen” worden niet te hoog? Ze bijt zich vast in de familiegeheimen, ook al wordt ze bij aankomst al gewaarschuwd om zich ver van de familiekwesties te houden.
Het is geen thriller, maar het hele boek door heerst er wel een zekere spanning die maakt dat je verder wilt lezen. Ondanks de traagheid, die eigenlijk perfect bij het verhaal past, vind ik Bitterzoet een intrigerend boek en ben ik erg blij dat ik het gelezen heb.

Bitterzoet
ISBN 9789022960332 – Uitgever: A.W. Bruna – 424 pagina’s – Verschenen: april 2015 – Originele titel: Bittersweet – Vertaald door: Catalien en Willem van Paassen
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Bitterzoet – Miranda Beverly-Whittemore

  1. Ben benieuwd of dit een boek voor mij zou zijn. Ben nu ook bezig in een boek dat echt niet op gang komt, maar ik moet het lezen om te recenseren. Maar die heb je er ook tussen zitten! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.