Blogtour: Niet te filmen! – Sophie Kinsella (+ winactie!)

Niet te filmen
Samenvatting

Dus nu weet je het.
Of nee, ik denk niet dat je het weet – je raadt ernaar. Ik zal je uit je lijden verlossen met de volledige diagnose: sociale angststoornis, algemene angststoornis en depressieve episodes.
Episodes. Alsof een depressie een comedyserie is met elke keer een grappige clou.

Audrey (14) heeft een angststoornis overgehouden aan iets wat er op school gebeurd is. Ze zit al een hele tijd thuis, durft de deur niet uit en verschuilt zich achter haar zonnebril. Ze heeft alleen contact met veilige mensen; haar vader, moeder, computerverslaafde broer Frank, kleine broertje Felix en haar therapeute dokter Sarah.
Van dokter Sarah moet ze haar leven vastleggen op video, om haar zelfvertrouwen terug te krijgen. Audrey noemt haar documentaire spottend “Mijn serene, liefdevolle huisgenoten”.
Erg opschieten met haar herstel doet het niet, tot Linus in haar leven verschijnt, een vriend van haar broer. Linus zoekt heel voorzichtig toenadering en laat Audrey stukje bij beetje uit haar schulp kruipen.

Hoi. Het spijt me van laatst. Ik wilde je niet laten schrikken.
Linus

Nee, het spijt mij juist. Het is iets raars van mij. Het ligt niet aan jou.
Audrey

Auteur
“Sophie Kinsella schreef de #1 bestsellerserie Shopaholic en veroverde de harten van miljoenen lezers wereldwijd. ‘Niet te filmen (Finding Audrey) is mijn eerste YA-roman en ik heb van het schrijven genoten,’ vertelt Kinsella in Publishers Weekly. ‘Audrey is nu al een van mijn beste vriendinnen en ik hoop dat ook jullie zullen houden van haar en haar gekke familie.’” www.uitgeverijmoon.nl

Mijn mening
Aangezien ik bijna alle boeken van Sophie Kinsella gelezen heb en verliefd was op de cover van dit boek, wou ik deze eerste Young Adult van haar hand heel graag lezen. Ik ben dus erg blij dat ik mee mag doen aan de blogtour rond Niet te filmen!. (zie afbeelding onderaan voor de overige deelnemers)

Niet te filmen! is ondanks het serieuze onderwerp van een jong meisje met een angststoornis een heel luchtig, zeer humoristisch – bij vlagen hilarisch – en ook vertederend verhaal. Ik moest even wennen aan de hoofdstukken over Audreys documentaire, die als filmscript geschreven zijn, maar uiteindelijk zag ik er de humor wel van omdat ik het ook als filmbeelden voor me zag.
Sophie Kinsella heeft Audreys personage mooi uitgewerkt waardoor ik me goed kon inleven in Audrey, die compleet van slag raakt als er iets gebeurt wat ze niet aan kan en wiens zelfvertrouwen je langzaam ziet groeien met de hulp van lieve Linus.
En wat een familie heeft ze neergezet! Die moeder… Ze is ervan overtuigd dat Frank zijn hersenen verpest met zijn gameverslaving en ze doet er dan ook alles aan om hem te laten stoppen met gamen. Maar ondertussen weet hij weer allerlei manieren te vinden om toch verder te kunnen trainen voor het tournament waar hij aan mee wil doen met zijn vrienden. En kleine Felix van vier die alles geweldig vindt. En dan vader Chris die helemaal niet luistert en dan precies de verkeerde dingen zegt als moeder Anne steun van hem verwacht. Het levert hilarische scènes op.
Ik heb genoten van deze Young Adult, die wat mij aangaat ook geschikt is voor de nog-geen-young-adult. Als je al fan was van Kinsella, dan zou ik dit boek zeker lezen. En was je het nog niet, dan heb je met dit boek zeker een voorproefje van wat zij in huis heeft.

Winnen!
Ik mag van de uitgeverij een exemplaar van Niet te filmen! weggeven. Dus als je nieuwsgierig geworden bent is dit je kans! Dit moet je doen:

 • Volg mijn blog via een van de kanalen
 • Laat onder dit bericht een reactie achter
 • Lief als je de winactie deelt, maar niet verplicht

De actie loopt t/m dinsdag 4 augustus, woensdag 5 augustus neem ik contact op met de winnaar.

De winactie is afgelopen en de winnaar heeft een mailtje ontvangen. Gefeliciteerd Mieke!

Niet te filmen1

Niet te filmen!
ISBN 9789044347371 – Uitgever: Moon – 280 pagina’s – Verschenen: juli 2015 – Originele titel: Finding Audrey – Vertaald door: Mariëtte van Gelder
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Blogtour: Niet te filmen! – Sophie Kinsella (+ winactie!)

 1. Jaaa! Als trouwe kinsellafan van t eerste uur kan deze natuurlijk niet aan mijn collectie ontbreken en ben ik dan ook heel benieuwd !

 2. Jaa ben erg benieuwd naar haar nieuwe boek. Heb ze van haar allemaal gelezen. En je hebt ook mij heel nieuwschierig gemaakt:)

 3. Ik ben ook een groot fan van Sophie Kinsella, dus ik doe graag mee! Je hebt me nieuwsgierig gemaakt met je recensie. Young Adult trekt me niet direct, maar ik wil het graag proberen. Jouw recensie triggert me!

 4. Hoi ik doe mee aan je wedstrijd. Ik volg je al op wordpress nu ook op instagram 🙂 ik wil dit boek supergraag winnen omdat het verhaal vrij herkenbaar is voor mij en ook omdat ik een kinsellafan ben, ik wil dit boek supergraag lezen en kinsella is zo een goede auteur! 🙂

 5. Lijkt me echt leuk boek, ik doe mee!

  Ik volg je op bloglovin (Monica Haak), Twitter (@boekmonica), instagram (@moniiicaah en @myperfectbooklifenl). Geloof dat dat alles is waar je kan volgen haha :p

 6. Ik doe graag mee met de winactie! Het boek lijkt mij erg interessant hij komt zeker op mijn to-read lijst te staan. Ik heb je gevolgd op bloglovin en op twitter 🙂

 7. Ik ben heel erg goed in dingen op het nippertje doen, dus ik doe ook nog graag mee. 🙂 Ik heb alle standalones van Sophie Kinsella gelezen en ze is echt veruit mijn favoriete chicklitschrijfster (lees: ik krijg echt de slappe lach van haar boeken). Daarnaast spreekt de flaptekst me heel erg aan, dus ik ben heel benieuwd naar deze Young Adult!
  (Oh ja, ik volgde je al op Twitter en Instagram en nu ook op Facebook.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.