Daan in de raceauto – Fiona Rempt & Natascha Stenvert

Daan in de raceauto
Achterflap
“Daan speelt met zijn speelgoedautootjes, maar zijn vader kijkt liever naar de Formule 1. Wat gaan die raceauto’s hard! Daan wordt er duizelig van. Zou hij zelf ooit de Grote Prijs kunnen winnen? Opeens ziet Daan dat een dief de prijs steelt. Snel springt hij in een raceauto en gaat erachteraan. In een spannende achtervolging bewijst hij in ieder geval de dapperste coureur te zijn!”

Auteur
“Fiona Rempt schreef ruim 30 kinderboeken, waaronder de serie Supervrienden en Omgeruild. Haar boeken werden vertaald in 14 talen.”
Eerder verschenen van Fiona Rempt en illustrator Natascha Stenvert al Daan in de ruimte en Daan de machinist.

Daan in de raceauto2
Mijn mening
Na Daan in de ruimte en Daan de machinist is er weer een nieuw avontuur van de stoere kleine Daan. In Daan in de raceauto is hij is een autocoureur en rijdt hij de Formule 1, maar als hij ziet dat de Grote Prijs gestolen wordt racet hij achter de dief aan.
Net als de vorige Daan-boeken is dit verhaal naast ontzettend stoer en leuk ook weer erg leerzaam. Zo leert Daan bijvoorbeeld dat raceauto’s niet zomaar op de gewone weg mogen en dat je heel goed moet oefenen wil je net zo’n goede coureur worden als Willem Schoenmaker. (waar doet die naam je aan denken? 😉 ) Daan beleeft weer een jongensdroom. Welke jongen wil er nou niet in een echte Formule 1 raceauto racen? En ik als meisje trouwens ook wel!
De illustraties van Natascha Stenvert maken het tot een prachtig kleurrijk en vrolijk geheel. Een aanrader voor stoere jongens en meiden vanaf een jaar of vijf! (en lees ook zeker de andere twee Daan-boeken!)

Daan in de ruimteDaan de machinist
Daan in de raceauto
ISBN 9789020682878 – Uitgever: Kluitman – 32 pagina’s – Verschenen: maart 2015 – Illustraties: Natascha Stenvert
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

One thought on “Daan in de raceauto – Fiona Rempt & Natascha Stenvert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.