2 superleuke Frozen boekjes

Frozen
Van Uitgeverij Rubinstein kreeg ik twee Frozen boekjes om te recenseren. Een Gouden Boekje en een Lees & Luisterboek. Aangezien zoonlief (3) helemaal weg is van Frozen (ik stiekem ook) en we de film al een miljoen keer gezien hebben was hij ontzettend blij met deze boeken! We hebben dus samen enorm genoten van het lezen en luisteren.

Frozen (Gouden Boekje)

Frozen Gouden Boekje
“De succesvolste Disneyfilm ooit nu als Luxe Gouden Boekje! Frozen speelt zich af in het koninkrijk Arendelle, dat door tovenarij van prinses Elsa in een ijswereld is veranderd. Haar dappere zusje prinses Anna gaat samen met bergbeklimmer Kristoff en zijn rendier Sven op pad om haar zus te zoeken. Elsa is op de vlucht geslagen, bang als ze is voor haar eigen verwoestende krachten. Natuurlijk ontbreekt ook Olaf niet, de vrolijkste sneeuwpop ooit, in dit kleurrijke Luxe Gouden Boekje.”

De illustraties in dit Gouden Boekje lijken wel canvas schilderijtjes. Heel erg mooi en net even wat anders, zachter, dan de originele Disney plaatjes. Maar niet zo anders dat het vervelend is.
Het verhaal is uiteraard flink ingekort, zodat het precies een fijne lengte heeft om te kunnen voorlezen. Maar de belangrijkste scènes en personages zitten er gewoon in. De tekst is op een speelse manier bij de illustraties geplaatst, wat het tot een vrolijk geheel maakt.
Een genot om voor te lezen en te bekijken dit Gouden Boekje! Voor kinderen vanaf een jaar of 4.

Frozen (Lees & Luisterboek)

Frozen Lees & Luisterboek
“Het koninkrijk Arendelle is door de toverkracht van Prinses Elsa in een ijswereld veranderd. Elsa is de bergen ingevlucht, bang voor haar eigen mysterieuze magie. Haar dappere zusje Prinses Anna gaat samen met ijsverkoper Kristoff en zijn rendier Sven, op pad om haar zus te zoeken. Alleen Elsa kan de vloek van de eeuwige sneeuw opheffen en daarmee de zomer terugbrengen in Arendelle.
Met de originele stemmen en muziek uit de film, en het lied Liefde geeft ons ruim baan. ”

Het Frozen Lees & Luisterboek heeft net wat meer tekst en heeft dus net wat meer verhaal dan het Gouden Boekje. Bij dit boek zijn niet alleen de originele Disney illustraties gebruikt, maar op de cd die erbij zit staan ook de originele stemmen van de personages. Een feest van herkenning dus voor de kinderen. Als bonus staat op de cd ook nog het nummer Liefde geeft ons ruim baan.
Dit boekje kun je zelf voorlezen, maar door de cd die erbij zit kan je kind het ook zelf lezen en krijgt hij/zij het verhaal voorgelezen door de fijne vertelstem van Huub Dikstaal. Als de pagina omgeslagen moet worden klinkt er een geluidje. (Komt me nog bekend voor van de rode sprookjesboeken!)
Het Frozen Lees & Luisterboek is een superkleurrijk boek voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

Frozen (Gouden Boekje)
ISBN 9789047616917 – Uitgever: Rubinstein – Verschenen: april 2015 – Tekst: Victoria Saxon – Vertaald door: Adrienne Hak – Illustraties: Grace Lee, Massimiliano Narciso en Andrea Cagol

Frozen (Lees & Luisterboek) + cd
ISBN 9789047617389- Uitgever: Rubinstein – Verschenen: september 2014 – Vertaald door: Adrienne Hak – Illustraties: Disney – Verteller: Huub Dikstaal

3 thoughts on “2 superleuke Frozen boekjes

    1. Ik heb het idee dat deze op het moment niet verkrijgbaar zijn als ik zo kijk op Bol en Bruna… (blogpost is van 3 jaar geleden :-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.