Jij – Caroline Kepnes

Jij
Korte inhoud
“Je komt de boekwinkel binnen en je houdt de deur even vast om te voorkomen dat hij dichtslaat. Je glimlacht, verlegen omdat je zo netjes bent, en je nagels zijn niet gelakt en je sweater met v-hals is beige en ik kan niet zien of je een beha draagt, maar ik denk het niet.”

“Als een adembenemende vrouw Joes boekwinkel op Manhattan binnenloopt, weet hij het zeker: hij wil haar. Guinevere is perfect: mooi, stoer, slim en supersexy. En ze hebben ook meteen een leuk gesprek. Joe raakt totaal geobsedeerd: hij bespiedt haar, wil alles over haar weten, wil haar lichaam bezitten en haar gedachten beheersen.
Joe gaat tot het uiterste om zijn verlangens werkelijkheid te maken. Hij hackt haar smartphone, leest al haar berichten en e-mails en komt zo achter haar diepste geheimen. En haar geheimen en obsessies zijn heftig en pijnlijk. Is Guinevere wel zo perfect als Joe zou willen? En is Joe wel zo voorkomend als Guinevere denkt?”

“En het is maar goed dat ik er altijd ben, je trouwe bodyguard, […]”

Auteur
“Caroline Kepnes is bekend als regisseur en scenarioschrijver. Ook werkte ze als journalist en schreef ze onder pseudoniem young adult-romans. Jij is haar eerste thriller.”

Mijn mening
De korte inhoud van dit boek en de prachtige, angstaanjagende bebloede omslag zijn veelbelovend. Helaas, en ik vind het heel moeilijk om dit te zeggen, heeft het boek zijn belofte voor mij niet waargemaakt. Ik vond het verhaal nergens echt spannend, ondanks dat de hoofdpersoon de mensen die tussen hem en “zijn” Guinevere Beck uit de weg ruimt, en vond het vooral een eindeloze monoloog van een geobsedeerde psychopaat. De schrijfstijl hielp er ook niet echt aan mee. Ik moest heel erg wennen aan de lange zinnen die vol staan met “en je, en je, en je”. Toen ik eraan gewend was las het boek wel vlot weg, daarom heb ik het wel uitgelezen. Ik denk dat de schrijfstijl wel past bij het perspectief, het in het hoofd van een geobsedeerde man zitten, maar helaas was ik na het, voorspelbare, einde van het verhaal niet bevredigd. 🙁

Heb jij het boek ook gelezen? Wat vond jij ervan?

Jij
ISBN 9789401602730 – Uitgever: Xander Uitgevers – 384 pagina’s – Verschenen: oktober 2014 – Originele titel: You – Vertaald door: Ineke van Bronswijk
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Jij – Caroline Kepnes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.