Hot shot – Jennifer Brown

Hot shot
ISBN 9789026612718
Uitgever: Callenbach
256 pagina’s
Verschenen: september 2014
Originele titel: Thousand words
Vertaald door: Ernst Bergboer

Achterflap:

“Hot shot van Jennifer Brown: een gewaagde foto gaat viraal.

Ashleighs vriendje Kaleb gaat naar de universiteit. Ashleigh is bang dat hij haar zal vergeten. Tijdens een feestje jutten haar vriendinnen haar op om hem een naaktfoto van zichzelf te sturen. Zonder echt na te denken loopt ze naar de badkamer, kleedt zich uit, maakt een foto in de manshoge spiegel en drukt op ‘verzenden’. Niet veel later gaat hun relatie uit en neemt Kaleb wraak door haar foto naar zijn hele honkbalteam te sturen. En die jongens houden hem niet voor zichzelf.

Jennifer Brown schrijft young adults met stevige thema’s. Haar debuut ‘Hate list‘ werd als kerntitel genomineerd voor de Jonge Jury. Ook haar tweede roman ‘Bitter love‘ maakt indruk. Nu is ze terug met ‘Hot shot‘, een indringend verhaal over de gevolgen van wat een simpele inschattingsfout lijkt.

Recensie:

Ashleigh heeft een taakstraf van 40 uur gekregen nadat ze haar, nu ex-, vriendje onder druk van haar vriendinnen een naaktfoto van zichzelf stuurde en hij die foto verspreid heeft. Ze moet in die 40 uur voor Teen Talk voorlichtingsmateriaal ontwerpen over social media, om te voorkomen dat anderen dezelfde fout maken als zij.

Op school heeft ze het heel moeilijk; ze wordt gepest en haar vriendinnen laten haar links liggen. En thuis is de sfeer ook om te snijden, haar ouders zijn diep teleurgesteld en de baan van haar vader staat op de tocht.
Ashleigh is zichzelf kwijt sinds het incident. Gelukkig is er de zwijgzame Mack die ze bij Teen Talk leert kennen. Hij is de enige die ervoor zorgt dat ze zich niet continue eenzaam en ellendig voelt.

Hot shot is een boek over een actueel thema, sexting, en laat zien hoe groot de impact kan zijn als zo’n intieme foto in de verkeerde handen valt. Het is een leerzaam verhaal, op een vlotte manier verteld door een auteur die zich goed kan inleven in de tiener-wereld.
Doordat je het verhaal beleeft vanuit Ashleighs perspectief ben je ook echt even tiener en waan je je op een Amerikaanse high school. Toch is dat Amerikaanse ook een beetje een minpuntje, want dat Ashleigh veroordeeld wordt voor het verspreiden van kinderporno en er een taakstraf voor krijgt lijkt me ietwat overtrokken voor Nederlandse begrippen. Daardoor vond ik het verhaal soms iets te overdreven. Maar al met al was het een leuk boek om te lezen. Een Young Adult met een boodschap.

0 thoughts on “Hot shot – Jennifer Brown

  1. Ik lees zelf bijna geen Young Adults meer, maar deze lijkt me wel een goede voor onze jongelui! Helaas is dit onderwerp wel een van de grote gevaren van deze tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.