Zielloos – Corine Hartman

Zielloos
ISBN 9789045204840
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
280 pagina’s
Verschenen: februari 2014
Deel 3 in de Jessica Haider-serie

Achterflap:

“Rechercheur Jessica Haider opent de jacht op een seriemoordenaar met een even gruwelijk als bizar motief…

Jessica Haider heeft na de moord op haar zoon de zin van het leven hervonden in Saligia – een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Eindelijk kan ze eigenhandig en definitief afrekenen met het tuig dat door de mazen van de wet glipt.

In het derde deel van de Jessica Haider-serie wordt Zuid-Limburg geteisterd door een moordenaar die zijn slachtoffers op huiveringwekkende wijze tentoonstelt. Vanaf de vondst van het eerste, zwaar verminkte lijk beseft rechercheur Jessica Haider dat er een boodschap schuilt in de manier waarop de moordenaar te werk gaat en voor wie die boodschap is bedoeld. Ze trekt haar eigen plan, wars van het grootschalig onderzoek dat door de media op de voet wordt gevolgd. Een spoor van de dader leidt haar naar een klooster in de Eifel waar nonnen ogenschijnlijk vreedzaam leven, bidden en bijen houden, maar intussen een onheilspellend geheim bewaken.
Als een collega van Jessy het volgende slachtoffer lijkt te zijn geworden en Saligia haar opzadelt met een opdracht die haar tot in het diepst van haar ziel raakt, staat ze er uiteindelijk alleen voor.
Kan Jessy haar missie voortzetten, als de prijs voor gerechtigheid onmenselijk hoog dreigt te worden?” 

Recensie:

Eerder schreef Corine Hartman Bloedlijn en Glashard over de eigenzinnige Jessica Haider. Dit is het derde deel in deze bloedstollende thrillerreeks.

“Ik wil je. Ik wil je hart. En meer. Liefs, BS – Brezingers Son.”

Aan het einde van het tweede deel in de Jessica Haider serie, Glashard, krijgt Jessy op de begrafenis van haar vader een rood hart met bovenstaande tekst. Ze dacht dat eerdere cadeaus van Baruch Salomons (BS) kwamen, een man waar ze een relatie mee had om te kunnen infiltreren in zijn criminele netwerk, maar BS blijkt dus te staan voor Brezingers Son? Brezinger, de moordenaar van haar zoon Nick, de man waar ze zelfstandig mee afgerekend heeft. Is de nachtmerrie dan nog niet voorbij? Wie is Brezingers Son? Voor zover ze weet had hij geen zoon, dus wie is deze psychopaat en wat wil hij van haar? Het wordt Jessy teveel en ze stort in.

In het begin van dit derde deel, Zielloos, pakt Jessy het recherchewerk weer op, maar of dat zo verstandig is? Erg stabiel is ze nog niet, ze is weer flink aan de coke en whiskey en van een roekeloze ruwe, anonieme sekspartij is ze ook niet vies.

“Met zijn in latex gestoken handen lepelt hij het grijze oog uit de kas, een handeling die hem minder kracht kost dan hij had verwacht, en dan kijkt de slijmerige bol hem nog steeds glazig aan.

De enige conclusie die hij kan trekken is dat ook bij een homofiele mens de ziel niet achter het oog schuilgaat.”

Jessy wordt door een one night stand gedrogeerd en ontvoert naar haar eigen huis, maar ze weet hem te overmeesteren en om te brengen. Hij blijkt slechts een pion te zijn, iemand anders wil iets van haar, maar wie en wat? Als er dan ook nog eens moorden worden gepleegd waarbij de lijken gepositioneerd worden op een manier die Jessica als enige herkent, moet ze wel zorgen dat zij de eerste is die deze seriemoordenaar opspoort om te voorkomen dat haar collega’s achter haar geheime Saligia-leven komen.
Daarnaast wordt ze door haar baas, die haar bij die gruwelzaken weg wil houden, op een naar ontevredenheid gesloten zaak van een omgekomen peuter gezet én moet ze van het geheime elitekorps Saligia waar ze deel van uitmaakt afrekenen met een man die heel veel voor haar betekent heeft. Met haar eigen, niet altijd even subtiele, speurderskwaliteiten weet Jessy de moorden te linken aan een vreedzaam ogend klooster in de Eifel. Wat heeft zich daar in het verleden afgespeeld? En zal ze op tijd zijn om haar collega te redden die in handen is gevallen van Brezingers Son? Weet onze stoere rechercheur Jessica Haider zich staande te houden met zoveel last op haar schouders?

Jessy Haider is terug, en hoe! Met Zielloos heeft Corine Hartman weer een geweldig gruwelijke en huiveringwekkende thriller geschreven. Wat heb ik wederom genoten van de stoere, onconventionele en meedogenloze hoofdpersoon! Je blijft van Jessy houden en haar bewonderen, ondanks dat ze een dame is die haar hand er niet voor omdraait om een slecht persoon om te leggen. Gewetenloos is ze namelijk absoluut niet, als ze de opdracht krijgt om af te rekenen met iemand die haar aan het hart ligt doet ze er alles aan om het te kunnen voorkomen. Ondanks al haar tegenslagen en het feit dat er weer een psychopaat achter haar aan zit, weet ze toch mooi weer vorderingen te maken in een gruwelijke zaak.
Het is het beste om Bloedlijn en Glashard eerst te lezen, omdat je dan gewoon veel beter begrijpt wie Jessy is en wat haar beweegredenen zijn. En natuurlijk omdat je die boeken gewoon móét lezen! Aan het einde van Zielloos blijf je wel met een paar vraagtekens zitten, maar dat zorgt er bij mij alleen maar voor dat ik wederom snakkend uitkijk naar het volgende deel in de serie. Ik ben blij dat er nog een aantal delen zullen volgen, want voorlopig kan ik geen genoeg krijgen van Jessica Haider. Ik kan niet wachten!

Follow my blog with Bloglovin

0 thoughts on “Zielloos – Corine Hartman

      1. Volg je de nieuwe serie van Nicci French ook? vlgde maand kom deel 4, maandag,dinsdag en woensdag heb ik met plezier gelezen, ben dus benieuwd naar Donderdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.