Een boekenwurm als mama

Children
Als boekenwurm-mama kan ik alleen maar hopen dat mijn twee zoontjes later net zo van lezen en van boeken gaan houden als ik. Ik zal er in ieder geval alles aan doen om ze die liefde bij te brengen, net zoals mijn moeder mij die heeft bijgebracht. Veel voorlezen doen we nu al (echt quality time!) en straks als peuterlief groter is kunnen we lekker samen lezen. Aan (kinder)boeken in ieder geval geen gebrek hier in huis, dus daar zal het niet aan liggen!

Lees/las jij veel met je kinderen?

Follow my blog with Bloglovin

0 thoughts on “Een boekenwurm als mama

  1. Ik las zelfs tijdens de zwangerschap al voor. Dochter heeft een kast vol boeken, oogt mooi maar nooit gelezen. Zelfs een boekje voor school van ongeveer 40 bladzijden krijgt ze niet uit binnen de maand en ze is ondertussen toch al 11. Mijn hart doet pijn als ik dit zie maar ja, het is niet anders. Mijn man las vroeger ook niet en nu wel, kan nog goed komen. Dochter leest wel strips, en eigenlijk is dat ook wel lezen natuurlijk. Ach, ieder zijn ding.

    1. Dat herken ik van mijn broertje, die las ook alleen maar strips en af en toe een griezelboek. Zou het idd moeilijk vinden, maar je hebt het uiteindelijk toch niet zelf id hand, het blijven eigen persoontjes…

  2. Ik heb zelf nog geen kinderen, maar wat mij altijd is bijgebleven is: mijn moeder las mijn zusjes en mij altijd voor op haar (toen in onze ogen) reusachtige bed. Dat vond ik altijd één van de meest fijne momentjes van de dag.

  3. Ik heb zelf de boekenwurmmicrobe van mijn vader, die las me iedere dag voor, heb er hele mooie herinneringen aan. Ik zou het echt vreselijk erg vinden als mijn kinderen laten niet graag zouden lezen en zou er dan ook alles aan doen om ze boekenwurmen te maken 🙂

  4. Ik ben zelf ook een enorme boekenwurm en hoop inderdaad ook dat mijn kinderen net zoveel plezier gaan beleven aan lezen. Gelukkig zijn ze er gek op om voorgelezen te worden.
    En had mijn oudste zoon in het begin toen hij kon lezen helemaal niet zoveel belang bij boeken, tegenwoordig betrap ik hem regelmatig met een boek terwijl hij al moet slapen. En zo hoort het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.