Smaken verschillen (gelukkig)

smaken verschillen
Ik kan het alleen maar eens zijn met bovenstaande pin die ik op Pinterest vond: schaam je ajb nooit voor wat jij graag leest!
Smaken verschillen en dat is maar goed ook. Anders zou het in de boekenwereld maar saai zijn.
Ik vind het leuk om op Twitter (en dit is geen steek hoor lieve dames!) gesprekken te volgen over wat men bijvoorbeeld van Fifty Shades of Grey vindt. Heerlijk dat er zoveel verschillende meningen over zijn! Ikzelf geef eerlijk toe dat ik ervan genoten heb en ook zin heb om de trilogie weer eens opnieuw te lezen als ik ooit (lees nooit haha) door mijn to read stapel heen ben. Maar ik wil niet beweren dat ik het een sterk staaltje literatuur vindt.En over literatuur gesproken: dat vind ik dan vaak weer niet zo aanlokkelijk, vooral de Nederlandse. Maar misschien ben ik verpest door al die saaie werken die er op de literatuurlijst van de middelbare school stonden…

Zal ik dan mijn guilty pleasure ook maar meteen even noemen? Eentje waar ik me ook absoluut niet voor schaam 😉 Ik lees graag Bouquet reeks boekjes! Al van jongs af aan. Heerlijk leesvoer om bij weg te dromen in de vakantie. Moest er altijd zo’n drie per vakantiedag mee hebben, ik vloog er doorheen. Nu kom ik er “helaas” minder aan toe, doordat mijn to read stapel met “gewone” boeken zo enorm is, maar als ik er wel aan eentje toe kom geniet ik daar enorm van.

Schaam jij je voor sommige boeken die je leest?

Follow my blog with Bloglovin

0 thoughts on “Smaken verschillen (gelukkig)

 1. Helemaal mee eens. Ik lees 100x liever een fijne chicklit of spannende thriller dan me door een literair boek te moeten worstelen alleen omdat dat meer aanzien heeft. Gewoon lezen wat je leuk vindt en je daar zeker nooit voor schamen.

 2. Hier kan ik mezelf helemaal in terugvinden. Ik lees veel liever een boek waar ik helemaal in kan wegduiken dan een exemplaar waar ik elke alinea drie maal moet herlezen. Toen ik jonger was las ik dat soort boeken wel, maar nu geniet ik veel meer van romans, thrillers en (YA)Fantasy boeken.

 3. Ik riep eerder deze week op Twitter dat ik 50 shades of grey niks aan vond haha 😉 (ik kwam tot pagina 100 in het eerste deel, heb echt mijn best gedaan hahaha) maar ik vind dat deze serie wel iets goeds teweeg heeft gebracht: mensen die amper lezen kochten opeens boeken en gingen ze lezen, prima dus.

  Ik heb een brede smaak qua boeken en ik geniet van literatuur, chicklits, thrillers, fictie en non fictie, ik wissel het graag af.

  Mijn heimelijke genoegen: romans van Beverly Lewis over Amish, zo, dat is eruit hahahaha! Enne Bouquet reeks boekjes zijn helemaal hot and happening tegenwoordig, we zijn gewoon hartstikke hip 🙂 (idd ik las ze ook tijdens de vakantie, heerlijk).

  1. Haha, ja! Ik had de pin al uitgezocht overdag en toen las ik ’s avonds jullie gesprek 😀 Ze hebben idd iets teweeg gebracht, heerlijk. Amish boeken heb ik ook van genoten, jeugdboeken, die van Lewis staan nog op mijn to read lijstje. Inderdaad heerlijk om die wereld in te duiken.

 4. Ik vond ‘Sil de strandjutter’ en ‘Arjen’ van Cor Bruijn echt heerlijk om te lezen! Er wordt nog wel eens denigrerend gedaan over streekromans, maar deze boeken heb ik met plezier gelezen. Wanneer je Terschelling kent, is ‘Sil’ echt een must!

 5. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet wat mijn guilty pleasure qua boeken is :P. Misschien juist omdat het me allemaal niet zoveel boeit. Fifty shades staat ook gewoon in mijn kast (ongelezen nog, dat wel) en het maakt me echt niet uit wat mensen daarvan vinden :P. Ik ben er wel erg benieuwd naar aangezien de reacties zo ongelooflijk uiteen lopen. En van die Nederlandse zogenaamde literaire hoogstandjes moet ik vaak ook niet zo heel veel hebben…

 6. Ik ben het er zeker ook mee eens.Zelf vind ik 50 shades belabberd lezen, maar ja, dat ben ik 😉 aan de andere kant lees ik dan weer regelmatig kinderboeken, gewoon omdat ik dat leuk vind. En ik lees alles door elkaar, zo een paar boeken ’tegelijk’, en veel verschillende genres, dat schijnt voor sommige mensen dan ook weer not done te zijn. Ach, als ik er maar plezier in heb toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.