Het Boekenbos: kraak de code! – Hieke van der Werff

Het Boekenbos
ISBN 9789051163209
Uitgever: De vier windstreken
140 pagina’s
Verschenen: september 2013
Illustraties: Jeroen Murré

“Kraak de code!

Tijdens een schoolreis raken Esther en Karima opgesloten in het nieuwe, nog gesloten attractiepark het Boekenbos. In het park vinden ze onder andere de Griezelgang, de Historische Haag, het Detectivespoor, het Fantasybos en het Ruimteschip. Geweldig natuurlijk, maar is er ook een uitgang? Hun juf en klasgenoten weten niet eens waar ze zijn! De meisjes ontdekken dat ze maar één ding kunnen doen om uit het pretpark te komen: de code van het Boekenbos kraken.

Ook voor jou als lezer kan dit boek één groot avontuur worden. Lukt het jou om eerder dan Esther en Karima de code te kraken?

Hieke van der Werff is in 1951 geboren en opgegroeid in Utrecht. Sinds 1981 woont zij in Groningen. Ze heeft met veel plezier lange tijd met kinderen gewerkt. Tegenwoordig geeft ze workshops interactief voorlezen aan personeel in de kinderopvang en het basisonderwijs. Ook stimuleert ze het voorlezen aan kinderen via haar website www.voorlezendoetgoed.nl.”

“Ik bekeek vluchtig de e-readers. Zou het zo echt in de toekomst zijn? Geen gewoon papieren boek meer? Ik vind het juist zo fijn om in een boek te bladeren, er een boekenlegger in te steken of stiekem een ezelsoor te vouwen bij een mooie pagina.
Mijn lievelingsboeken staan nog altijd op een plank boven mijn bed. Die boeken doe ik nooit meer weg!”

Een meisje naar mijn hart, Esther, de hoofdpersoon van Het Boekenbos, een echte boekenwurm. Ze raakt met haar beste vriendin Karima en pestkop Rik verzeild in attractiepark Het Boekenbos. Het is een bos waarin je in verschillende “werelden” die ieder een ander boekenthema hebben, een letter moet zien te vinden, tezamen vormen de letters een woord waarmee je de uitgang kunt vinden.
De hele klas zou naar het nieuwe park zou gaan, maar er is een stroomstoring dus ze gaan op het naastgelegen terrein midgetgolf spelen. Het balletje van de impulsieve Karima, bijnaam “Flits”, belandt in Het Boekenbos en voor Esther met haar ogen kan knipperen is haar vriendin over het hek geklommen. Ze gaat Karima dan maar achterna en ze kunnen het niet laten om toch even een blik te werpen in het intrigerende bos. Als ze weer terug willen gaan lijkt er weer stroom op het hek te staan, wat betekent dat ze opgesloten zitten! Tot overmaat van ramp zoekt de juf ze op een heel andere plek, nadat ze verkeerd is ingelicht door pestkop Rik, én rijdt op gegeven moment de schoolbus weg. Er zit niks anders op dan door middel van het kraken van de code de uitgang op te sporen. Rik blijkt ook in het park te zijn, op zoek naar de meiden. Samen gaan ze op speurtocht, die extra spannend wordt als ze een enge man in het park zien rondlopen…

Het Boekenbos is één groot spannend avontuur wat leest als een trein, ik heb het in ruim een uur uitgelezen. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de verstandige boekenwurm Esther die samen met haar super impulsieve vriendin Karima, ondanks dat ze het toch wel eng vinden zo alleen in het attractiepark, een jaloersmakend avontuur beleeft. Elk hoofdstuk neemt je mee naar een ander onderdeel van Het Boekenbos met prikkelende namen als De Griezelgang, De Historische haag, Het Detectivespoor enzovoort.
Ik vind het een kinderdroom: een attractiepark helemaal voor jezelf hebben en dan ook nog eens eentje met het thema boeken! Kunnen ze dit park niet in het echt namaken?
De illustraties geven je een beetje een beeld van wat de meiden en hun klasgenoot Rik meemaken en hoe het park eruit ziet. Van mij hadden er veel meer in mogen staan om zo nog meer onderdelen van Het Boekenbos tot leven te zien komen.
Het Boekenbos: kraak de code! is een boek voor kinderen van 10+ die van avonturen, speurtochten en boeken houden.

Follow my blog with Bloglovin

0 thoughts on “Het Boekenbos: kraak de code! – Hieke van der Werff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.