Overgave

Overgave

Mijn collega blogster Westmus, van Hou van boeken, heeft mij en een aantal andere bloggers gevraagd om aandacht te besteden aan een geweldig project van vijftien stoere schrijvende vrouwen.
Die vijftien vrouwen hebben samen de erotische verhalenbundel Overgave geschreven. Het brein achter deze bundel is Lilian Schneider. Zij zat met dit crowd writing project in haar hoofd en vroeg in april 2013 een aantal collegaschrijfsters om een verhaal te schrijven voor een erotische bundel. Het worden veertien verhalen en één gedicht.
Het is niet zomaar de zoveelste bundel maar deze heeft een doel. De royalty’s van Overgave gaan naar Viva la Donna. Dit is een stichting die tot doel heeft om vrouwen met kanker, in mijn ogen ook hele stoere vrouwen, weer te laten stralen. Dat zijn dus stoere vrouwen in het kwadraat. En daar wordt je toch warm van? Samen je krachten bundelen, in dit geval door het schrijven van krachtige woorden dat is toch fantastisch!

Hoe ver staat deze bundel nu? Momenteel zijn de verhalen door redactrice Linda Crombach geredigeerd en terug naar de auteurs. Zoals je op Twitter kunt lezen zijn ze heel enthousiast. Het ‘gezicht’ van de bundel is Janine Lucht. Deze prachtige foto is van fotografe Andrea Loot van DreamLogic Design.

Ik volg het ontstaan van deze bundel sinds kort via Twitter en ook Facebook Overgave. Ik werd er attent op gemaakt door onder andere tweets van Westmus en Nynke Laanstra. Ik ben Lilian gaan volgen op Twitter en ontdekte ook de FB pagina.

Wie zijn deze vijftien sterke vrouwen?

De bedenker
Lilian Schneider

En haar fantastische collegaschrijfsters
Alice Bakker
Jacqueline Coppens
Ellen de Ruiter
Maria Genova
Verena Germeraad 
Janneke Heimweg
Olga Hoekstra
Jeannette Jansen-Kim 
Eveline Karman
Nynke Laanstra
Melissa Skaye
Rita Spijker
Aefke ten Hagen
Ria Westerhuis

Dit project van vrouwen voor vrouwen moeten wij als boek-bloggende vrouwen in de aandacht brengen vind ik. Dat is het steentje dat wij kunnen bijdragen. Een beetje promotie voor dit crowd writing project is op zijn plaats op onze blogs. Daarom geef ik graag gehoor aan de vraag van Westmus en doe ik mee aan de promotie van deze verhalenbundel! Ik zou mijn bloggende collega’s ook willen vragen om een stukje te schrijven over deze geweldige bundel zodat er veel geld wordt verzameld om vrouwen met kanker te laten stralen.

Volg de boekenblogs want we bundelen al met negen onze krachten om deze bundel onder de aandacht te brengen.

DAMES, WE CAN DO IT!

One thought on “Overgave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.