De extase van Floor – Renee van Amstel

De extase van Floor
ISBN 9789045205823
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
240 pagina’s
Verschenen: juli 2013
Deel 3 van de Floor-trilogie

“Floor heeft ontdekt dat ze nog gevoelens koestert voor haar ex Rick en heeft daarom, met instemming van Jon, ook Rick toegelaten tot haar liefdesleven. Ze geniet van haar twee mannen, beiden Dom, en hun soms ongenadige manier om haar lief te hebben. Maar dat niet alleen, ze constateert verbaasd dat zij maar al te graag – in opdracht van Rick – op zich geboden laat worden, waarna ze zich een halfuur moet overgeven aan de spannende wensen van de hoogste bieder.

Dan gebeuren er rare dingen. Er hangt een enkele en bebloede handboei aan haar deur en ze ontvangt een dreigbrief. Tegelijkertijd gaat ze zich meer en meer afvragen of haar toenemende behoefte om zich, als sub, volledig en zonder beperkingen ter beschikking te stellen aan een Dom, wel te rijmen is met haar liefde voor twee mannen. Er dringt zich een onmogelijke keuze op, die voelt als een keuze tussen liefde en haar behoefte aan submission.

Na De overgave van Floor en Het spel van Floor is De extase van Floor de laatste titel in de Floor-trilogie. De twee eerdere Floor-romans waren de eerste erotische romans van Nederlandse bodem die zich mochten vergelijken met toppers in het genre als Vijftig tinten grijs en Negentig dagen Genevieve.

Renee van Amstel is het pseudoniem van René Brouwer. Hij schreef ruim drie jaar geleden onder zijn eigen naam De vrouw van de ambassadeur, een literaire thriller.

Recensie Judith:

“Polyamorie houdt in dat je erkent dat je van meer mensen tegelijk kunt houden en feitelijk ook dat je met meer mensen tegelijk een liefdesrelatie kunt hebben.”

Floor, 35, is gelukkig met haar drukke baan bij glossy WAN! en haar twee mannen. Ze heeft een relatie met de polyamoreuze cameraman Jon en, na aanmoediging van Jon, weer met registeraccountant en BDSM Master Rick, de man die haar vertrouwen ooit zo schond. Ze zijn allebei Dom maar totaal verschillend van elkaar. Ook is ze herenigd met haar vriendin Jasmijn en door haar gevraagd om ceremoniemeester te zijn voor haar huwelijk.

Maar er komen wat barstjes in dat geluk; haar ouders zijn tijdelijk uit elkaar, wat als enig kind zijnde nogal wat druk op Floors schouders legt en naast al het moois wat het hebben van een relatie met twee mannen haar brengt, is het toch ook wel heel tijdrovend.

“Waarom was ik zo? Waarom deed ik dit? Waarom genoot ik hier zo van?”

Als ze op een dag bij thuiskomst van een nacht bij Jon een enkele bloederige handboei aan haar deurknop vindt en ze dreigbrieven ontvangt begint ze zich af te vragen waarom ze precies een sub is en hoe ze die behoefte aan volledige overgave kan rijmen met haar liefde voor twee mannen… Gaan polyamorie en submission wel echt samen? Kunnen Doms wel goed delen? En wat vindt ze van de prille gevoelens van Jon voor een andere vrouw?

Door de spannende proloog van De extase van Floor wordt je meteen in het verhaal gezogen. Het boek leest weer heerlijk weg. Mooie erotische scènes, humor, spanning en romantiek komen allemaal samen in een geloofwaardig verhaal met levensechte personages.

Als je niet zou weten dat Renee eigenlijk René is zou het nooit in je opkomen dat het boek niet geschreven is door een vrouw, zo knap ingeleefd in de gevoelswereld van de vrouw, mijn complimenten!

Ik heb De extase van Floor in hele kleine stukjes gelezen, wat moeilijk is omdat je wel graag verder wilt lezen, maar ik wilde gewoon geen afscheid nemen van Floor…

Helaas is nu dan toch het laatste deel van de trilogie uit! Ik hoop stiekem dat we Floor nog eens terugzien, maar ga nu gewoon uitkijken naar Godin, de literaire thriller van Renee van Amstel die voorjaar 2014 uitkomt.

Ik heb dit boek tegelijk gelezen met Jenny van Jennysbookcase, voor onze “Boekenwurmenclub“, als boek van de maand juli. Dit is hoe zij over De extase van Floor denkt:

Recensie Jenny:

Jammer, jammer, jammer. Het laatste deel alweer in de trilogie van Floor. Aan al het goede komt dus blijkbaar echt een eind. Floor heb ik gedurende de drie boeken ervaren als een erg toegankelijk hoofdpersoon, waar ik mij op sommige vlakken mee kon identificeren. We hebben beide dat jonge en ambitieuze. Echter heb ik zelf niets met BDSM (echt waar!), maar het is wel boeiend geweest om een kijkje te nemen in deze voor mij onbekende wereld. Niet alleen stond BDSM centraal in de afgelopen boeken, maar in dit deel ook de polyamoreuze relatie die Floor heeft met Rick en Jon. Het lijkt mij ontzettend ingewikkeld, maar Floor brengt het er erg goed van af. Althans in het begin… Gedurende het verhaal komen er kleine barstjes in het perfecte plaatje van de ‘dubbele relatie’. Niet alleen omdat er twijfels komen vanuit Floor, maar ook omdat ze ineens nare bedreigingen ontvangt thuis. Wie is het er niet mee eens dat Floor twee mannen liefheeft? Is Rick jaloers, is het toch Jon of zou er nog iemand uit het verleden hier een rol in spelen? Kortom, een extra stukje spanning wat maakt dat het boek heerlijk weg leest.

Ik heb erg genoten van dit boek, maar ook van de vorige delen. Heb je zelf nog niets gelezen van Floor, dan raad ik je aan de trilogie in zijn geheel in je koffer te stoppen. Hierbij wil ik ook Renee van Amstel bedanken voor het schenken van de boeken en het knappe schrijfwerk. Floor is gewoon echt en dat geschreven door een man… Dus eigenlijk moet ik zeggen, bedankt René Brouwer! Lees ook eens zijn boek, ‘De vrouw van de ambassadeur’.

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.