De verloren dochter – Lucretia Grindle

De verloren dochter
ISBN 9789400502345
Uitgever: AW Bruna
421 pagina’s
Verschenen: maart 2013
Originele titel: The lost daughter

In Florence vertrekt een jonge Amerikaanse studente, Kristen Carson, voor een paar dagen vakantie met haar vriend. Ze laat een briefje achter voor haar kamergenote. Een paar dagen later vliegen haar vader en stiefmoeder voor haar achttiende verjaardag naar Florence. Kristen komt echter niet op de afgesproken tijd in het restaurant opdagen en haar ouders slaan alarm. Kristens vader kent belangrijke mensen en zorgt dat een politieteam onder leiding van Alessandro Pallioti en zijn inspecteur Enzo Saenz, de zaak onderzoekt.
Aanvankelijk zijn noch Pallioti, noch Saenz erg bezorgd. Maar al snel ontdekken de beide mannen tot hun afschuw dat de man waar Kristen mee omging Antonio Tomaselli is, een lid van de notoire Rode Brigades, een extreem-linkse terroristische organisatie. Voordat de politie zich goed en wel in de zaak heeft kunnen verdiepen, verdwijnt ook Kristens stiefmoeder Anna. Enzo raakt verstrikt in een web van valse identiteiten, verraad en wraak. De hele zaak lijkt te draaien om Anna, tot wie hij zich steeds meer voelt aangetrokken maar die hij niet kan vertrouwen. Terwijl de gruwelijkheden van het verleden boven komen drijven en het leven van beide vrouwen op het spel staat, bevindt Enzo zich op onbekend terrein en speelt hij het dodelijkste spel van zijn leven.

De verloren dochter is een meeslepende, spannende roman over een wanhopige liefde, tegen de overweldigende achtergrond van Ferrara, Rome en Florence, in de jaren zeventig en in het heden.

Lucretia Grindle is freelance journaliste geweest in Engeland, Canada en de VS. Zij woont met haar man afwisselend in Devon, Engeland en Massachusetts. Eerder verschenen van haar Nachtschimmen en Villa Triste.”

Ik heb dit boek mogen lezen voor de Chicklit.nl Leesclub. Het boek stond nog op mijn wensenlijstje, dus ik ben erg blij dat ik hem op deze manier al heb kunnen lezen. En het was zeker de moeite waard!

“Vogliamo tutto e subito! We willen alles nu meteen!”

Het boek begint in Rome, met de aanslag op en ontvoering van politicus Aldo Moro (waargebeurd) in 1978, gepleegd door de Rode Brigades (Brigate Rosse), een Italiaanse extreem-linkse terroristische organisatie.
Dan komen we in Florence in het heden, waar Amerikaanse studente Kristen Carson niet op komt dagen voor een etentje met haar vader en stiefmoeder, die speciaal voor haar achttiende verjaardag naar Florence gekomen zijn, waar zij een jaar studeert. Haar invloedrijke vader zorgt ervoor dat de politie al gauw op de verdwijning gezet wordt. Commissaris Alessandro Pallioti en inspecteur Enzo Saenz komen erachter dat Kristen ervandoor is met haar veel oudere minnaar en lid van de Rode Brigades Antonio Tomaselli.
Dan verdwijnt ook Kristens stiefmoeder Anna Carson, die ooit Angela Vari bleek te heten, in Ferrara woonde, net als Antonio Tomaselli, en die toen een liefdesrelatie had met hem… Was zij ook onderdeel van de Rode Brigades? Waarom heeft Antonio haar stiefdochter ontvoerd?
Als Enzo Anna op het spoor komt, de vrouw waar hij zich sterk toe aangetrokken voelt, maar waarvan hij niet weet of hij haar kan vertrouwen, komt hij ook steeds dichter bij Antonio en Kristen…

“Iedereen zal alleen dat zien en horen wat hij nodig heeft. Je kunt niet verraden, of verraden worden, door wat je niet weet.”

Heden en verleden worden op een mooie manier verwoven en je komt langzaam maar zeker meer te weten over de liefde tussen Angela en Antonio, hun achtergronden en drijfveren, wat Angela met de Rode Brigades en Aldo Moro te maken had en hoe zij uiteindelijk aan een nieuwe identiteit gekomen is. Ondanks hun fouten voel je toch veel sympathie voor Angela en zelfs voor Antonio.

De verloren dochter is een levensecht, meeslepend, heel indrukwekkend en mooi verhaal. Een echte aanrader voor wie van spanning en historie houdt.

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “De verloren dochter – Lucretia Grindle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.