Bloedheet – Jet van Vuuren

Bloedheet
ISBN 9789045201467
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
320 pagina’s
Verschenen: mei 2012

Een klassieke ‘whodunit’ in een hedendaagse Vinex-wijk.

Het is hoogzomer. De meeste inwoners van Almere zijn op vakantie of hebben ter verkoeling de omliggende strandjes opgezocht. Als opeens het kattenvrouwtje Mies van Rossum verdwijnt, worden in diverse wijken van Almere dode katten gevonden. Niet veel later wordt ook het lijk van Mies gevonden.

Wie heeft haar vermoord, en waarom?

De paar thuisblijvers zijn op één hand te tellen. Is het Joop, de aantrekkelijke neuroloog uit de Filmwijk die nog een appeltje heeft te schillen met Mies? Gonnie, zijn bedrogen echtgenote? Ans, die een oogje heeft op Gonnie? Of is het de verlegen studente Fleur die bij Ans in huis woont en een verhouding heeft met Joop?

 Alles wijst in de richting van Thijs Vleugels, de asociale buurman van Mies. Maar heeft hij het ook daadwerkelijk gedaan?

De jonge rechercheur Britt van Dijk woont nog maar net in Almere wanneer ze op deze moordzaak wordt gezet. Als er nog een dode valt en ook Britts eigen leven gevaar loopt, moet ze heel goed nadenken over wie de dader kan zijn.

De thrillers van Jet van Vuuren spelen zich af in de zomer, de tijd van het jaar waarin we ons wat vrijer bewegen. In een zomers decor ga je al snel een stapje verder, en voor je het weet is er iemand vermoord.”

Ik heb dit boek gelezen voor Boekreviews.nl.

Het is hoogzomer en bloedheet wanneer kattenvrouwtje en -oppas Mies van Rossum dood wordt aangetroffen op een strandje in Almere. Algauw blijkt dat er een aantal mensen zijn die haar liever kwijt dan rijk waren; Thijs Vleugels, haar pas gescheiden buurman, die een bloedhekel had aan haar en al haar katten en de bijbehorende overlast, Joop, een getrouwde neuroloog, wie door Mies gechanteerd werd en Fleur, zijn jonge minnares wie hij wijsgemaakt heeft dat hun verhouding het onderwerp van de chantage was… Of was het misschien zelfs Joops vrouw Gonnie? Of haar vriendin Ans, bij wie Fleur inwoont?
De jonge rechercheur Britt van Dijk wordt samen met haar partner, de in opleiding zijnde Ronnie Zeegers, op de zaak gezet. Vanaf het begin denk je dat het al duidelijk is dat Thijs Vleugels de moordenaar is. Maar het verhaal heeft een aantal verrassende wendingen en je wordt vaak op het verkeerde been gezet…

Bloedheet is verdeeld in drie delen: Lauw, Warm en Heet; de zomer wordt hoe langer hoe drukkender en Britt en Ronnie komen steeds dichter bij het oplossen van de moordzaak. Je voelt als lezer de hitte oplopen.
De hoofdstukken zijn lekker kort en de schrijfstijl van Jet van Vuuren is prettig, waardoor het boek vlot wegleest.
Het was in het begin wat verwarrend dat er zoveel perspectieven waren, die wisselen per hoofdstuk, maar je leert de hoofdpersonen langzaam steeds beter kennen en de onderlinge verhoudingen worden ook steeds duidelijker, dus op een gegeven moment heb je daar geen last meer van.
Al met al vond ik Bloedheet een lekker spannend boek, qua stijl vergelijkbaar met Suzanne Vermeer.

Grappig ook om een boek te lezen wat zich afspeelt in een plaats die je zo goed kent. Leuk om voor je te kunnen zien waar zich iets afspeelt.
Ik ben nieuwsgierig naar de andere boeken van Jet van Vuuren!

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.