Geloof me maar – Gillian King

Geloof me maar
ISBN 9789059775749
Uitgever: Zomer & Keuning
254 pagina’s
Verschenen: oktober 2010

Twintiger June gaat terug naar haar tienerjaren als ze haar jeugdliefde Julius na vele jaren weer tegen het lijf loopt. Ze is opnieuw smoorverliefd, met alle symptomen van dien. Het grote verschil: hij valt nu ook op haar.

June kan haar geluk niet op. Zij en Julius samen, dat is wat ze altijd wilde! Haar vriendinnen Sophie en Mira, met wie June naast vele hilarische acties ook serieuze momenten beleeft, zijn dolblij voor haar. Maar June zelf kan het amper geloven. Haar twijfels over Julius’ oprechtheid stapelen zich op. Vooral wanneer het erop lijkt dat Maud, de verloofde van haar broer, zwanger is van Julius. Julius zelf houdt bij hoog en laag vol dat er niets van waar is. June weet niet wie ze moet geloven, dus neemt ze het heft in eigen handen – maar of dat nu zo slim is?” 

Geloof me maar is het debuut van Gillian King en kwam binnen op de longlist van de schrijfwedstrijd van Chicklit.nl.

“Een absoluut hilarisch boek!” Staat er op de achterflap van Geloof me maar. En dat klopt! Ik heb een paar keer flink dubbel gelegen (of in mijn kussen geproest, als ik in bed lag te lezen) om June en haar vriendinnen Sophie en Mira. Ze zijn alle drie behoorlijk melig, op het puberachtige af soms (moet je van houden, maar dat doe ik), beleven flink wat hilarische momenten samen, maar steunen elkaar ook door dik en dun.

June is dolgelukkig als ze haar jeugdliefde Julius weer tegen het lijf loopt en de vonk deze keer van beide kanten overslaat. Helaas wordt ze, onzeker als ze is, flink aan het twijfelen gebracht als haar schoonzusje Maud beweert zwanger te zijn van Julius. Hij zegt dat het niet waar is, dat ze niet eens samen geslapen hebben. June wil hem graag geloven, maar hij heeft al eerder tegen haar gelogen toen hij zei Maud niet te kennen en er komen steeds weer dingen boven water die het verhaal van Maud lijken te bevestigen… Toch?
Als June niet meer weet wie ze kan vertrouwen en het uitmaakt besluit Julius om voor een paar jaar naar het buitenland te gaan… Lukt het June om zich over haar onzekerheid heen te zetten en hem terug te winnen voor het te laat is?

Geloof me maar is geschreven met heel veel humor en in de heerlijke vlotte schrijfstijl die ik al kende van Gillians derde boek 60 Dagen. Komische momenten wisselen zich af met de serieuzere, maar de lach overheerst.
Ik vond het een heerlijk boek en zou het iedereen aanraden die van een luchtig, romantisch, feel-good boek met veel humor houdt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.