Mijn Top 3 van september


Mijn top 3 van september
In september las ik 17 fijne boeken. Waaronder héél veel toppers! De keuze was moeilijk, maar: dit is mijn persoonlijke Top 3 geworden (in willekeurige volgorde):

Dit vreemde nieuwe meisje weet hoe het is om een dode ouder te hebben. Zij weet hoe dat is.
Ik krijg er kippenvel van.

Kip op je kop – Jowi Schmitz 
Dit verhaal is zo mooi, zo lief, zo hartverwarmend en tegelijkertijd zo hartverscheurend. Heel knap als een auteur dat voor elkaar krijgt, zonder het te heftig te maken. Afscheid en acceptatie, leven en dood, maar ook liefde en vriendschap. Echt een prachtig kinderboek!

Het huisje drukt zich dicht tegen de grond, als een angstig dier. De stenen muren zijn verweerd door de tijd en gaan schuil onder klimop. In de latei is met sierlijke letters een naam uitgehouwen: Weyward.

De Weyward vrouwen – Emilia Hart 
Ik heb echt ontzettend genoten van dit boek, van de aangrijpende, boeiende, magische verhalen van de drie bijzondere en krachtige vrouwen en hun band met de natuur(magie). Ik heb ze in mijn hart gesloten, alle drie. Zo mooi die verbinding door de eeuwen heen, hoe hun levensverhalen steeds meer samenkomen. 

De streek heeft ook bekende dichters en kunstenaars: Frédéric Mistral, Jean Giono, Folco de Baroncelli, Van Gogh, Cézanne en Picasso, die met hun proza en kleuren de Provence vorm hebben gegeven.

Provence: kleine atlas voor hedonisten – Emmanuelle Oddo & Timothée Chambovet 
Dit is echt een geweldig mooi, super informatief, aantrekkelijk vormgegeven naslagwerk. Echt een luxe koffietafelboek waarbij je alvast heerlijk kunt voorproeven van wat je op je reis naar de Provence allemaal zou willen aandoen. Ik ben er helemaal weg van!

Klik op de titels om alles te lezen over deze toppers!
Heb jij ze al gelezen? Of zet jij er eentje op je wensenlijst?
-X- Judith

2 thoughts on “Mijn Top 3 van september

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.