Sinterklaas voor grote kinderen – Chariva

Vandaag is een bijzondere dag…
Vandaag is de dag dat jij mijn Grote Geheim
gaat ontdekken. Maar eh, mondje dicht, hè?

Korte inhoud
Sinterklaas voor grote kinderen is een (voorlees)boek dat de waarheid over Sinterklaas op speelse wijze onthult. Dus ga er maar goed voor zitten! (Verboden voor kinderen onder de 7 jaar 

Dan is het nu tijd voor een contract…

Auteur & illustratoren
Chariva (Hilversum, 25 januari 1984) is een Nederlandse schrijfster. Ze woont in Amsterdam. In 2015 debuteerde ze met Sinterklaas voor grote kinderen. In 2016 won ze met dit boek de Hotze de Roosprijs, een prijs die jaarlijks aan de beste debuterende kinderboekenschrijver wordt uitgereikt.” (bron: Wikipedia)

Job Roggeveen (1979), Joris Oprins (1980) en Marieke Blaauw (1979) maken met zijn drieën animaties en illustraties. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan de Design Academy in Eindhoven. In 2007 zijn ze hun eigen studio begonnen. Wanneer ze met een nieuw project beginnen dan werken ze eerst samen het concept en het ontwerp uit. Daarna verdelen ze de taken onderling. Over het algemeen houden Joris en Marieke zich het meeste bezig met de animatie en het verhaal en werkt Job het meeste aan de illustraties en de muziek. Hierdoor kunnen ze snel en efficient werken. En op die manier maken ze fantastische dingen!”

Dan komt nu Het Grote Geheim…

Mijn mening
Het zit er hier al een beetje aan te komen dat Remy (7) achter Het Grote Geheim van Sinterklaas gaat komen, als we de vragen horen die hij stelt… Er gaat heel wat in dat koppie om! Maar toch blijft het ‘geloven in’ momenteel nog overheersen… En als het dan echt tijd lijkt te worden om het uit te gaan leggen, is dit boek een geweldig hulpmiddel!

In dit heerlijk kleurrijk en vrolijk geïllustreerde boek met overzichtelijke tekst (veel witruimte, dus goed te lezen voor beginnende lezers) schrijft Sint een brief aan jouw 7+ jarige. Met een beetje hulp van Piet die her en der wat grappige aanpassingen doet met rode pen! 
Sint laat het kind eerst geheimhouding beloven, er zit zelfs een contract in het boek, want de jongere kinderen mogen er nog niets van weten… Dan vertelt hij hoe het nou echt zit met Sinterklaas, wie hij was, wat hij deed en waarom we hem nog altijd eren.

Wat is dit een ontzettend leuke manier om het leed van ‘de onthulling’ een beetje te verzachten! Je kind wordt echt deelgenoot gemaakt van hét Geheim en wordt uitgenodigd om het vanaf nu voor de kleinere kinderen mee te spelen, een zeer belangrijke taak!
En het einde, inclusief opmerking van Piet, vind ik heel erg grappig gedaan.


Kortom: Sinterklaas voor grote kinderen is echt een aanrader voor (ouders van) kinderen die heel erg aan het twijfelen zijn en toe zijn aan de waarheid.

Ja. Vanaf vandaag hoor jij bij het
Geheim van de Grote Mensen.

Sinterklaas voor grote kinderen
ISBN 9789020683004 – Uitgever: Kluitman – 54 pagina’s – Verschenen: oktober 2015 – Illustraties: Job, Joris & Marieke – Leeftijd: 7+

[bol_product_links block_id=”bol_5bec23b8122e4_selected-products” products=”9200000048087153″ name=”sinterklaas” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Sinterklaas voor grote kinderen – Chariva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.