Reisgids Gort over de grens: Frankrijk – Ilja Gort

In de serie Gort over de Grens reis ik door de mooiste streken van mijn tweede vaderland Frankrijk. Ik ga op zoek naar het antwoord op mijn vragen: hoe komen de Fransen toch aan hun kennis van lekker eten, van mooie wijnen, van schoonheid, en wat zegt al dat heerlijks over de Fransen zelf, en over het land?
Wat is het geheim van La Douce France?

Korte inhoud 
“Voor het succesvolle televisieprogramma Gort over de grens reis ik al jarenlang naar de mooiste plekjes in Frankrijk. Op die vele reizen bezocht ik bijzondere plaatsen en geheime adresjes die je niet snel in de gidsen zult vinden. Met deze reisgids kunt  u mijn volledige route navolgen, de mooiste plekken uit de serie met eigen ogen bekijken en langsgaan bij de wijnboeren en kaasmakers die ik bezocht.

Met hotel-, restaurant- en wijnboerentips, spectaculaire routes en geheime locaties.

Ik wens u een hele fijne ontdekkingsreis en alvast Bon appétit en heel Hartelijk Santé!

De Reisgids Gort over de grens Frankrijk bevat de 14 regio’s van seizoen 1 t/m 3. Met foto’s van Caroline d’Hollosy, plus originele beelden uit de serie zelf.

Noordelijk Frankrijk: Bretagne, Elzas.
Midden-Frankrijk: Loire, Bourgogne, Dordogne, Auvergne en Haute-Savoie.
Zuidelijk Frankrijk: Frans-Baskenland, Tarn, Languedoc, Frans-Catalonië, Camargue, Provence, Corsica.”

Het klimaat biedt, om het woord kloteweer te vermijden, veel wind en regen, maar ’s zomers vaak stabiel mooi weer.

Hartelijke mensen, fabelachtig mooie dorpjes in een landschap van onthutsende schoonheid, heerlijk eten en goede wijn. En die trots, dat niet Frans, niet Duits, maar Elzasser willen zijn, tja, dat vind ik heerlijk. Santé, Elzas, goed bezig! Ga zo door!

Mijn mening 
Ik hou enorm van de heerlijk sfeervolle, humoristische en pakkende romans van Ilja Gort en ben ook fan van het fijne tv-programma Gort over de grens, waarin hij naar de mooiste plekjes in (o.a.) Frankrijk reist. Van 3 seizoenen reizen door Frankrijk is nu een mooie reisgids gemaakt, met alle mooie plekjes op een rij! Deze reisgids is een hele fijne aanvulling op de tv-serie!

In de reisgids staat voorin een mooie, duidelijke overzichtskaart zodat je al meteen ziet waar in Frankrijk de bezochte locaties zich bevinden en dan worden vervolgens per regio (ook weer met geïllustreerde kaartjes erbij) de hoogtepunten die in de serie voorbijgekomen zijn gedeeld.
Er komt wat geschiedenis voorbij en sfeervolle beschrijvingen van dorpjes en steden (alles lekker kort en bondig), daarnaast weetjes, tips, (wijn)routes en vele (ook geheime ) adresjes van o.a. restaurants, hotels, wijndomeinen…
Alles wordt gedeeld met het heerlijke kenmerkende Ilja Gort-sausje! Ik hoor Ilja gewoon praten tijdens het lezen! Ik hou ervan!

Voor nu: Bon Voyage, heel veel plezier, Bon Appétit en alvast Hartelijk Santé!

Prachtig middeleeuws stadje waar, behalve pickniksen aan de over van het riviertje de Aumance, in het geheel niets te doen is.

Ik kon tijdens het lezen (ik heb nog nooit een reisgids van A tot Z gelezen, maar deze wel!!) heerlijk de serie herbeleven, en heb zo ook nog eens allerlei leuke dingen die ik voorbij zag komen op tv op een rijtje staan! Heb ook helemaal zin gekregen de serie te her-kijken trouwens.
Deze gids is écht superleuk! Heel kleurrijk en sfeervol, vol met foto’s (van Caroline d’Hollosy) en stills uit de tv-serie waardoor je je eventjes ín al die mooie gebieden in Frankrijk waant. Het voelt op de een of andere manier ook als een heel persoonlijke reisgids, een soort fotoboek… Je wordt écht meegenomen op reis. ‘Dit moet je zien! En dit moet je zien!’ Heel erg fijn en hartelijk! (Klein puntje van kritiek: bij de stills zie je dat het tv-beelden zijn, ze zijn niet helemaal ‘still’/scherp. Maar het stoorde me eerlijk gezegd niet heel erg!)

Er zijn duidelijk nog zoveel mooie plekjes te ontdekken en bezoeken in Frankrijk!  Wij keren steeds terug naar de Provence, zo ook dit jaar weer, maar als we meer van Frankrijk willen zien, kunnen we zeker uit deze reisgids inspiratie halen! En tot die tijd reis ik gewoon heerlijk Frankrijk door met Ilja Gort via deze gids en de tv-serie.
Deze aansprekende reisgids is een dikke aanrader voor wie van Frankrijk houdt, reisinspiratie zoekt en ook zo geniet van Gort over de grens!

Laat u niet verleiden tot de knoflooktaart want die is niet te hachelen, maar rij door de knoflook- en graanvelden naar Lautrec voor koffie of een wijntje op een van de terrasjes in dit goed bewaarde middeleeuwse stadje…

Reisgids Gort over de grens: Frankrijk 
ISBN 9789083284934 – Gort Publishers – 288 pagina’s – Verschenen: februari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.