Starfell 4: De verdwenen magie – Dominique Valente & Sarah Warburton

Ze zou bijna, heel eventjes maar, kunnen vergeten dat haar magie was gestolen en dat Starfell zich aan de vooravond van een oorlog bevond.

Korte inhoud 
“Er is maar één kans om de magie te redden…

Starfell staat een enorme ramp te wachten. De strijd tegen Silas, de tovenaar die alle magie wil stelen voor zichzelf, is nog lang niet gestreden, maar hoe kan Willow ook maar iets doen nu ze haar eigen magische gave kwijt is?

Met de hulp van haar vrienden reist de jonge heks af naar het Nach-gebergte. Daar hoopt ze de Kriegel te vinden, een machtig beest van wie wordt beweerd dat hij alles wat verloren is kan teruggeven… maar wel tegen een flinke prijs. Het is een missie vol gevaren, maar opgeven is geen optie… niet nu alle magie van Willows wereld op het spel staat.”

‘Asje net als ik een kobold was, zou je nu zijn ontploffeld,’ had Oswin opgemerkt.

Mijn mening 
Oh, wat hou ik van deze fantastische serie! En wat ben ik jaloers op Remy, die ze nog op zijn nog-te-lezen-plank heeft staan!  Ik heb ze namelijk met dit vierde en laatste deel allemaal gehad…

Willow Mos (13) is een jonge heks met de gave om dingen terug te vinden. Normaalgesproken… Maar in de strijd tegen de gevaarlijke tovenaar Silas, die alle magie van Starfell voor zichzelf wil hebben, is ze haar magie kwijtgeraakt… Zonder haar magie kan ze niets beginnen tegen Silas, die een goede vriendin te pakken heeft en Starfell op de een of andere manier pijn doet. En tot overmaat van ramp staat er een oorlog op het punt van uitbreken…
Toch is er nog een sprankje hoop voor Willow en Starfell! Ergens diep in het Nach-gebergte moet een magisch wezen wonen, De Kriegel, en hij kan Willow misschien haar magie teruggeven. Maar het is een barre tocht vol gevaarlijke obstakels en zware proeven… Zal het Willow en haar vrienden, die met haar meereizen, lukken om Willows magie terug te krijgen en Silas voor eens en altijd te verslaan?

”k Denk dat alles hier op deze donk’re plek pijn heeft,’ zei Oswin. ‘De hemel, de bomen… iets doet ze pijn.’

Wat ziet dit boek er weer geweldig mooi uit vanbuiten en vanbinnen!  Ik vind de illustraties van Sarah Warburton zo leuk!
De gebeurtenissen voorafgaand aan dit avontuur worden in het begin van het verhaal weer aangehaald, dus je weet meteen weer hoe de zaken ervoor staan, altijd fijn! Ik zat meteen weer heerlijk in die magische wereld, met die geweldig grappige kobold Oswin (GEEN KAT!  Oh, wat heb ik veel stukjes hardop voorgelezen, omdat de anderen benieuwd waren waarom ik zo moest gniffelen…) en alle superfijne personages. Wat een ontzettend spannend avontuur beleven Willow en haar vrienden! Ik werd van begin tot eind helemaal meegetrokken het verhaal in (en wilde er helemaal niet uitstappen aan het einde!!). De wanhoop, de hoop, de barre tocht, de obstakels die overwonnen moeten worden, de strijd om Starfell te redden… Eenmaal begonnen met lezen is er geen stoppen meer aan. En wat is Willow toch een moedige jonge heks! En wat fijn dat ze zoveel steun heeft van haar oude en nieuwe vrienden. Samen staan ze sterk!
Ik heb zó onwijs genoten van dit verhaal! Ik wil deze wereld nog lang niet loslaten…  Ik heb Starfell helemaal in mijn hart gesloten! Stiekem hoop ik op toch nog meer Starfell-avonturen met Willow en consorten, ook al is dit verhaal prachtig afgerond!

De Kriegel… Het legendarische wezen met een magische gave die sterk op de hare leek, maar dan veel en veel krachtiger. Zoals oma het vertelde, kon hij alles teruggeven…
Wat het ook mocht zijn.
Zou dat ook gelden voor verloren magie?

De verdwenen magie
ISBN 9789048319121 – Veltman Uitgevers – 304 pagina’s – Verschenen: september 2022 – Vertaald door: Sandra C. Hessels – Illustraties: Sarah Warburton – Deel 4 in de Starfell-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.