Game on – Cis Meijer

‘Strijd jij samen met je vier beste vrienden om 50.000 vette euro’s in de razend populaire YouTube-spelshow Breakpoint? (…) Hoever ga jij voor je vrienden? En hoever gaan zíj voor jou?’

Korte inhoud 
“Vijf vrienden krijgen een mysterieuze uitnodiging om deel te nemen aan een populair YouTube-spel: de nieuwsgierige Noor, de ambitieuze Sky, de knappe Eline, gezelligheidsdier Daan en de sportieve Jordi. De finale zal plaatsvinden in een afgelegen landhuis. Game on!
Maar de uitnodiging blijkt de start van een gruwelijk spel. Wanneer Sky spoorloos verdwijnt, móéten de andere vier alles op alles zetten om hun vriendin te redden. Hoever zijn ze bereid te gaan voor haar? En wie heeft het op hen gemunt, en waarom?”

No fear, no limits, no excuses.
Is dat geen probleem voor jou?
Dan ben je klaar voor
the game of the year!

Mijn mening 
Ik was heel benieuwd naar deze nieuwe jeugdthriller (14+) van Cis Meijer! Weer net zo lekker spannend als de vorige? Kom maar op dan! 

Vrienden Noor, Jordi, Daan, Eline en Sky schrijven zich in als kandidaten voor de populaire YouTube-spelshow Breakpoint. Door spannende challenges met elkaar en tegen elkaar te doen (hoever ga je???) kunnen ze 50.000 euro winnen. En dat kan i.i.g. Noor stiekem erg goed gebruiken thuis…
Ze krijgen een mail dat ze zijn geselecteerd en dat ze een vragenlijst moeten invullen, thuis alvast een challenge moeten doen en filmen, ieder voor zich, en dat ze dan later met een busje naar een afgelegen plek gebracht zullen worden voor de rest van de challenges.
Het is nog even spannend of ze wel kunnen gaan, want Sky wordt bruut overvallen en loopt een hersenschudding en verwondingen op. Gelukkig knapt ze snel genoeg op en vertrekken ze uiteindelijk toch met zijn allen. Eenmaal aangekomen bij een afgelegen landhuis – op een plek die ze toevallig al blijken te kennen van een rampzalig schoolkamp – beginnen ze zich af te vragen waar ze aan begonnen zijn… Er gebeuren wel heel vreemde dingen. En tot overmaat van ramp verdwijnt Sky na de 1e opdracht… Is ze in gevaar? Zijn ze allemaal in gevaar? Wie heeft het op hen gemunt? Dit is geen lollige game meer…

Je leest het super spannende verhaal vanuit de dader (heel af en toe een ‘blauw’ hoofdstuk), vanuit Sky (die wat problemen lijkt te hebben, maar haar vrienden weten er niets vanaf) en vooral vanuit Noor (die zo haar eigen redenen heeft om per se mee te willen doen en geld te winnen). Door de verschillende perspectieven – van de belangrijkste spelers in het verhaal – leer je meerdere kanten van het avontuur kennen en leer je de twee hoofdrolspelers heel goed kennen en leef je mee met wat ze allemaal doormaken. En hoop je dat het goed voor ze afloopt…
De groep tieners lijkt in eerste instantie heel hecht, maar langzaamaan komen – zelfs al voordat het spel begonnen is – de verhoudingen onder druk te staan door de vele geheimen die in de weg staan én daarna door wat er blootgelegd wordt door het creepy spel waar ze aan begonnen zijn… Wie neemt er wraak op wie en wat heeft het te maken met dat rampzalige gebeuren een tijdje terug? Want die kant lijkt het wel op te gaan, of is het toeval?
Echt een super spannend, maar ook onwijs meeslepend verhaal, van begin tot eind! Wie is er te vertrouwen? Hoever ga je voor je vrienden? Hoever gaan je vrienden voor jou? Deze tieners gaan erachter komen… Eenmaal begonnen met lezen kon ik gewoon niet meer stoppen, heel erg fijn, daar hou ik van, als een boek me zo te pakken heeft! Echt weer een heerlijke YA-thriller van Cis Meijer dus!

Het jachtseizoen is geopend. De timing is top.
Ik ben er klaar voor.
Het uur van de waarheid is aangebroken.

Game on 
ISBN 9789026161834 – Uitgeverij De Fontein – 240 pagina’s – Verschenen: september 2022 – Leeftijd: 14+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.