Remy leest: Schattig tekenen doe je zo! – Leon Römer

Wist je dat ‘kawaii’ schattig betekent in het Japans?

Korte inhoud 
“Teken de schattigste avocado’s, broodroosters, pizza’s en spookjes. In Schattig tekenen doe je zo! leert Leon Römer je hoe je in een paar simpele stappen de liefste tekeningen maakt. Voeg oogjes toe aan boterhammen, teken prikkelbare cactussen en kleur je schattige tekeningen in. Dit boek leert je niet alleen hoe je schattig eten, knuffelbare dieren, planten en voorwerpen tekent, je krijgt ook tips over de beste soort potloden, hoe je makkelijk overtrekt én hoe je de liefste gezichtjes op papier krijgt.

Schattig tekenen doe je zo! Is voor iedereen die begint met tekenen en die houdt van een flinke dosis kawaii!”

Met een hard potlood trek je lichte lijntjes, handig als je aan het schetsen bent. Maar… hard potlood gum je niet zo makkelijk uit.

Remy (11) leest 
Dit is een tekenboek met handige stappenplannen, een paar kleurplaten, dingen om over te trekken en allerlei tips & tricks om kawaii (dat zijn schattige tekeningetjes) te kunnen tekenen in allerlei thema’s. Bijvoorbeeld ‘om te knuffelen’ en ‘om op te eten’.

Ik hou heel erg van tekenen. Ik heb er ook speciaal een tekenboek voor. Ik vond het superleuk toen dit boek binnenkwam: DIT IS ECHT EEN BOEK VOOR MIJ!!!!  Hij kwam net voor de zomervakantie binnen dus ik kon er deze zomer lekker mee aan de gang!
Ik vind de uitleg in het boek erg duidelijk. En de tips en tricks zijn erg fijn! Door één van de tips heb ik nu een hele verzameling tekenpotloden (toen we bij het Rijksmuseum waren gekocht).
Het boek ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit! Ik zal er zeker nog veel uit gaan tekenen… (Hier vind je een inkijkexemplaar van het boek! )

Veel tekenplezier!
-X- Remy (& Judith)


Schattig tekenen doe je zo! 
ISBN 9789021461168 – Uitgeverij Volt – 96 pagina’s – Verschenen: juni 2022 – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.