Het meer dat verdwijnt – Paddy Donnelly

Opa woonde bij het Loughareema-meer,
samen met Cara, zijn otter.
Het was eigenlijk een heel gewoon meer.

Korte inhoud 
“Meara’s opa woont aan een meer. Het ziet eruit als een doodgewoon meer, maar Meara weet wel beter. Het meer verdwijnt telkens! Als Meara haar opa vraagt hoe dat komt, vertelt hij het ene na het andere mysterieuze verhaal. Ze twijfelt aan de vreemde verhalen van haar opa. Tot ze ontdekt dat het geheim van het meer groter is dan ze dacht en dat de natuur vol bijzondere verhalen zit…”

Maar één ding was toch een
beetje raar aan opa’s meer.
Zo nu en dan…
zonder echte reden…
verdween het meer!

Mijn mening 
Liefde op het eerste gezicht toen ik dit prentenboek zag!  En vanbinnen bleek het boek net zo mooi als vanbuiten…

Meara’s opa woont aan het Loughareema-meer met Cara, zijn otter. Een heel gewoon meer, zou je denken. Maar: af en toe verdwijnt opa’s meer zomaar!
Meara vraagt opa dan waar het meer naartoe is. En iedere keer heeft opa een andere verklaring; het waren de schapen die gingen zwemmen en het water absorbeerden of de zeemeerminnen hebben de stop eruit getrokken… ONMOGELIJK, vindt Meara. Maar als opa haar op een dag meeneemt de berg op en ze na lang wachten iets heel bijzonders zien, weet Meara dat niets onmogelijk is!

Ik ben helemaal weg van de prachtige kleurrijke, warme en fantasierijke illustraties in dit prentenboek!  Het bijzondere verhaal van het verdwijnende meer komt helemaal tot leven en zeker de grappige verklaringen die opa Meara geeft voor de verdwijning. Echt een genot om keer op keer naar te kijken! Wat zijn de nieuwsgierige Meara, fantasierijke opa en schattige otter Cara leuk.
En wat een verhaal is het, want dit gebeurt in het echt ook! Achterin het boek staat meer informatie over het verdwijnen van meren. Al is die uitleg natuurlijk wel iets minder spannend dan bij het meer van opa.
Ik vind het echt een onwijs leuk, lief en mooi prentenboek! Fijn dat ik deze auteur/illustrator heb leren kennen. Ik kijk uit naar meer van Paddy Donnelly!

‘Ik denk dat het de schapen waren. Als het warm is gaan ze
zwemmen, en dan slurpt hun wol al het water uit het meer.’ 

Het meer dat verdwijnt 
ISBN 9789024598847 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 40 pagina’s – Verschenen: juni 2022 – Vertaald door: Dolf Jansen – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.