De babysitter – Annette van ’t Hull

Waarom zou ze niet even meegaan? Gewoon samen met Maeve?

Korte inhoud 
“Jelena past voor het eerst op peuter Maeve. Dan krijgt ze een appje van Jordy, de jongen op wie ze hopeloos verliefd is. Hij vraagt of ze met hem en zijn vrienden meegaat chillen op een strandje bij de rivier. Jelena twijfelt: ze kan Maeve moeilijk alleen laten, maar als ze niet meegaat, verspeelt ze misschien haar kansen. Jelena besluit om Maeve mee te nemen. Even lijkt dat prima te werken, maar als er nog een groep jongeren naar het strandje komt, gaat het helemaal mis. Hoe moet Jelena dit aan Maeves ouders uitleggen? En belangrijker: hoe krijgt ze Maeve ooit weer veilig thuis?”

De avond kabbelt door. Is dit het nou? denkt Jelena. Het valt haar nogal tegen. Ze zijn alleen maar met dat lachgas bezig. Jordy ook.

Mijn mening 
Weer een nieuwe Kluitman-novelle!  En van een voor mij nieuwe auteur, ook altijd leuk!

Jelena (15) gaat voor het eerst oppassen op Maeve (1,5), ze wil sparen voor een drumstel, dus ze hoopt dat ze dit vaker mag gaan doen.
Ze krijgt tijdens het babysitten een appje van haar crush Jordy, die vraagt of ze mee komt chillen met hem en zijn vrienden op het strandje bij de rivier. Ze besluit dat ze deze kans op een avondje met Jordy niet mis wil lopen en dat ze Maeve best eventjes mee kan nemen. Dat lijkt nog best goed te gaan, tot de emoties – onder invloed van lachgas en drank – hoog oplopen als er een andere groep jongeren naar het strandje komt…

Dit was weer een hele fijne novelle!  Je weet natuurlijk vooraf al dat Jelena een hele domme keuze maakt door de kleine Maeve mee te willen nemen (op de scooter! ) naar een feestje – met drugs en drank – op het strand, maar ze loopt haar hormonen achterna (en voor wat? ) en had ook niet kunnen vermoeden dat het zo ontzettend uit de hand zou lopen… Je voelt de spanning in Jelena oplopen naarmate de avond vordert en voelt haar steeds wanhopiger en wanhopiger worden. Ik leefde echt enorm mee! Hoe komt ze daar weg? Krijgt ze Maeve veilig thuis?…
Een heerlijk spannend en ontzettend meeslepend verhaal, waar ik van gesmuld heb! En een fijne eerste kennismaking met Annette van ’t Hull.

Waar is het pad? Terug naar de trappen moet ze, naar de brug. Ze had nooit mee moeten gaan hiernaartoe. Nooit, nooit.

De babysitter 
ISBN 9789020696578 – Uitgeverij Kluitman – 112 pagina’s – Verschenen: juni 2022 – Leeftijd: 13+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.